Пандемията от COVID-19 поне на този етап затихна и животът

...
Пандемията от COVID-19 поне на този етап затихна и животът
Коментари Харесай

Компаниите, които спечелиха най-много от пандемията

Пандемията от COVID-19 най-малко на този стадий затихна и животът се връща лека-полека към естествения си темп, само че на фона на страха от втора вълна. А до момента в който стопанската система се възвръща от огромния удар, който понесе, има няколко компании, които можем да назовем огромните спечелили в тежката международна обстановка .
 Amazon, Джеф Безос и какъв брой завоюва най-богатият човек на света от началото на ковид пандемията
Джеф Безос - огромният печеливш от пандемията

Пир по време на рецесия

Amazon

Най-богатият човек на света и притежател на компанията за онлайн търговия несъмнено завоюва най-вече от пандемията. С покупки за хиляди долари на всяка секунда, потребителите на Amazon бяха на косъм да създадат Безос първият трилионер в историята на света.

Netflix

Освен че доста пазарувахме онлайн, гледахме и доста филми и сериали. Затова и притежателят на стрийминг платформата Рийд Хейстингс е измежду най-доволните от случилото се в последните месеци, най-малко във финансово отношение.

Огромният скок в броя абонаменти за Netflix (16 милиона за първите три месеца на 2020 г.) усили положението на бизнесмена с близо милиард. Днес платформата има повече от 180 милиона клиента по целия свят и коства повече от Disney с неговата близо вековна история, предава Daily Mail.
 Снимка 481356

Zoom

Приложението за конферентни видеоразговори направи същински взрив по време на пандемията. Броят на деловите и неофициални срещи, които се организират дневно, скочи от 10 на 200 милиона, и то на инат на всички съмнения за пробиви в сигурността.

Изпълнителният шеф на компанията Ерик Юан може да се похвали със 118% растеж на ценатa на акциите на компанията и с съвсем двойно нарастване на персоналното си благосъстояние, което през днешния ден доближава близо 8 милиарда $.
 Zoom, платформата за видеоразговори и за какво съперниците й стават от ден на ден
Какъв е казусът със Zoom

Колкото повече консуматори, толкоз повече неприятности

Spotify

Още една позната платформа с платено наличие означи голям растеж по време на пандемията. Потребителите й доближиха 130 милиона, като от компанията оповестяват, че новите абонаменти за първите четири месеца на годината са цели 6 милиона - връх, който не е постиган до момента. Активните консуматори на месечна база пък са се нараснали с 31%. Този триумф обаче е засенчен от спада в парите от реклама, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР