Пандемията от COVID-19 пандемия принуди гигантите в дигиталния свят бързо

...
Пандемията от COVID-19 пандемия принуди гигантите в дигиталния свят бързо
Коментари Харесай

Ето как социалните мрежи се борят с коронавируса

Пандемията от COVID-19 пандемия принуди колосите в цифровия свят бързо да се приспособяват към измененията, свързани с новите правила, налагани от държавни управления и организации поради ковид, отбелязва платформата за цифрови компании и маркетинг Netpeak.

Google разгласи пакет от ограничения за поддръжка на обществото, здравните организации, бизнеса и медицинските чиновници за битка с директните и косвени последици от COVID-19.
Инициативи в помощ на здравните организации, с увеличение достъпността на информацията за вируса в SERP.Нов гайд за здравни уеб сайтове, който да спомогне за възстановяване на техните позиции в търсачката.Предоставяне на заеми на обща стойност 340 млн. $, които ще бъдат разпределени сред представители на дребния и междинен бизнес, които популяризират интензивно посредством Гугъл Ads най-малко от началото на 2019 година насам.
Facebook внезапно сменя фокуса си от създаване на артикули към ускорение развиването на Live Streaming функционалности, поради нарасналото търсене (над 50%) по време на изолацията. Новите функционалности ще включват:
Гледане на Фейсбук Live видео без нужда от Фейсбук акаунтАвтоматичен closed captioning (т.е. прибавяне на текст overlay върху видеоклиповете, което прави допустимо четенето на текста, когато той не може да се слуша)Добавяне на телефонни номера без такса за позвънявания онлайн в благотворителни стриймове.Facebook Live Producer инструментът ще бъде пуснат в деяние и ще разрешава на мениджърите на страници да имат по-голям надзор върху своите излъчвания онлайн.
Инстаграм пусна две нови функционалности - Stay home Story и Co-Watching, с цел да насърчи потребителите да си останат у дома.
Stay home стикер, посредством който може да покажете какво вършиме в всекидневието си по време на общественото разграничаване.Co-Watching разрешава на потребителите да гледат дружно постове - няколко другари може да се свържат с видео връзка и да търсят в интернет наличието групово.
Пинтерест започва нова стратегия за тествани търговци - Verified Merchant Program. Във връзка с покачвания интерес към секции като Организация на дома (43%), Спа у дома (19%), Урок за грим за начинаещи (180%) и Рецепти подобаващи за деца (64%), от Пинтерест оказват помощ на търговците да бъдат по-лесно откриваеми благодарение на нови функционалности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР