Пандемията от COVID-19 оказва влияние върху световната икономика и неизбежно

...
Пандемията от COVID-19 оказва влияние върху световната икономика и неизбежно
Коментари Харесай

Инвестициите в недвижими имоти са едни от най-надеждните по време на рецесия


Пандемията от COVID-19 оказва въздействие върху международната стопанска система и неизбежно и върху пазара на недвижими парцели по целия свят. Дoбpaтa нoвинa e, чe пpoгнoзитe зa ceĸтopа на недвижимите парцели ca oптимиcтични. Банките не престават да утвърждават ипотечни заеми, службите работят, нотариусите изповядват покупко-продажби, строителството продължава.

Точно в този миг е доста значимо да се възнамерява в вероятност и да се реши по какъв начин да се влага най-правилно и с допустимо минимален риск . Рецесията не значи, че всички вложения би трябвало да бъдат арестувани, а по-скоро, че някои промишлености и компании са по-безопасни от други.

Финансовата рецесия от 2008 година съумя да образова , както строителните бизнесмени, по този начин и купувачите на парцели. Инвеститорите и строителите, които продължиха да реализират положителни планове с качествено осъществяване и вложени материали, и в този момент ще съумеят да се оправят със обстановката.

Кризата няма да продължи постоянно, като в това време опциите за вложения няма да са непрекъснати. Въпреки че огромната криза може да докара до съществени загуби за доста браншове, недвижимите парцели не са измежду тежко засегнатите.

Тези, които желаят да запазят капитала си, могат да се насочат към сигурната и доходоносна в дълготраен проект инвестиция - покупката на неподвижен парцел. Ако купувачите решат да закупят апартамент във фаза преди започване на строителството или в неговото начало, повторната препродажбата на жилището би генерирала облага даже и единствено година по-късно. Инвестиционната покупка за отдаване чартърен е различен сигурен вид за генериране на непрекъснат месечен приход на притежателите. Пряката благосъстоятелност върху парцела дава сигурност и успокоение за наемодателите, че могат да се защитят против инфлацията и смяната на лихвите, като имат надзор върху цените на наемите.

Не бива да се подценяват никога и купувачите на жилища, търсещи личен дом за себе си и фамилиите си. Това е екзистенциално наложена покупка и нуждата от жилище даже се обостря по време на хипотетична рецесия - тя носи повече успокоение и сигурност от живота чартърен.Дори по време на криза хората се нуждаят от място, където да живеят, от работа и даване на услуги, тъй че пазарът на недвижими парцели, постоянно ще съществува.

Покупката на апартамент в някои случаи се постанова да се реализира и благодарение на ипотечен заем. Купувачите на жилища, които имат намерение да финансират покупката си по този метод, могат да бъдат спокойни. В България банковата система е постоянна , а и централната банка подхваща редица регулаторни ограничения, с които да обезпечи спомагателна ликвидност на комерсиалните банки. През 2019 година българските банки минаха сполучливо стрес тестванията на ЕЦБ. България е страна, която действа в условия на Валутен ръб, което постанова като наложително изискване, българските банки да са добре капитализирани и устойчиви на външни шокове посредством заделянето на обилни запаси, които да им оказват помощ и в най-негативните сюжети. Банковата ни система разполага със обилни по мярка финансови и ликвидни запаси. Това дава опция на банките да ползват еластичност и самостоятелен метод с оглед понижаване на отрицателните резултати от наложените ограничавания, свързани с COVID-19. Това увери шефът на Българска Народна Банка Димитър Радев.

Всички тези условия и условия към банките допускат опцията им да не престават естествената си активност и да не ползват фрапантни промени в равнищата на лихвените проценти.Някои от банките към този момент реагират на създалата се обстановка, като дават благоприятни условия за облекчения по заеми като предоговаряне на условия, както и по-гъвкави погасителни проекти. Това в допълнение ще подсигурява и закупуването на парцелите с банков заем.

 Много е значимо парцелът, който се купува да бъде с вероятност за повишение на цената в бъдеще. Разумно е да се купуват жилища, които са в жилищни региони с атрактивна локация, с положителни транспортни връзки и наоколо до огромни търговски центрове. Именно такава опция дава вложителят Явор АД на своите клиенти с плана си ФЕМИЛИ ГАРДЪН . Комплексът предлага жилища на преференциални цени, в необятния център на град Варна, с огромен парк без достъп на коли.

 Строителството на другите два плана на Явор АД – постройка МЛАДОСТ и комплекс АЗИМУТ продължава без спиране и по проект . Инвеститорът разчита на лични средства за построяването на обектите си, тъй че клиентите на Явор АД могат да бъдат сигурни, че строителството ще бъде приключено. В предварителния финансов проект на ФЕМИЛИ ГАРДЪН е заложено градежът да бъде сбъднат при предварителна продажба на 30% от жилищата, като към сегашния миг са продадени 90%.



Желаещите да закупят жилище могат умерено да подхващат идващите стъпки за реализиране на тази концепция , без значение дали става въпрос за покупка за инвестиция или за дом за фамилията, със лично финансиране или благодарение на банков заем. Съществено в тази ситуация е да се заложи на сериозен и сигурен вложител в строителството , потвърдил се в годините, който сполучливо би осъществил плановете си даже и в сложни времена.

Информация за комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и плановете на Явор АД може да получите на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20; 0884 80 88 55, на е-поща [email protected] или в уеб страницата на компанията https://yavorad.com

 

*публикация

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР