Пандемията от COVID-19 нанася сериозни щети на въздушния транспорт у

...
Пандемията от COVID-19 нанася сериозни щети на въздушния транспорт у
Коментари Харесай

Над 800 полета до Варна и Бургас са анулирани за април и май

Пандемията от COVID-19 нанася съществени вреди на въздушния превоз у нас. През април и май са анулирани над 800 полета до и за летищата във Варна и Бургас. Това ще докара до нови съществени финансови загуби за двете черноморски аерогари, които завършиха предходната година с близо 80% спад на пасажерите.

Третата вълна на ковид в Европа докара до анулирането на над 450 полета за летище Варна и 350 - за Бургас.

" За страдание, тази година са доста повече от предишни години ", съобщи Димитър Биков, шеф отдел „ Авиационен маркетинг ", Летище Варна.

Програмата за полетите в пика на сезона през юни, юли и август вдъхва слаба вяра.

" Авиокомпаниите имат предпочитание да извършват полети, само че несъмнено резултатът на пандемията и не можем да кажем дали тези полети ще се случат или не ", съобщи Димитър Биков, шеф отдел „ Авиационен маркетинг ", Летище Варна.



От управлението на летищата във Варна и Бургас се надяват по-скоро да има съглашения за по този начин наречените „ зелените коридори ", които дават опция за безпроблемно пътешестване сред страните, и ясни правила за идващи в България. Настояват също страната да помогне за връщането на туристите от Англия, Русия и Израел.

" Парите през лятото не се печелят през лятото, а в този момент. Затова е нужно още от в този момент да се възнамерява летният сезон. Имаме потребност от поддръжка от страната ", уточни доктор Франк Кванте, изпълнителен шеф на летищата във Варна и Бургас.

Според Франк Кванте, стеснителен факт е бавният ритъм на имунизация у нас.

" Много страни са способни да имунизират повече хора и да спрат разпространяването на вируса сполучливо през лятото. Много значимо за нас е и в България това да се случи ", съобщи доктор Франк Кванте.

От черноморските летища се надяват програмата за субсидиране на чартърните полети да продължи и след 1-ви юни.

кореспондент: Петър Дойкински
оператор: Александър Георгиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР