Пандемията от COVID-19 е причинила загуби от 320 млрд. долара

...
Пандемията от COVID-19 е причинила загуби от 320 млрд. долара
Коментари Харесай

Световният туризъм със загуба от 320 млрд. долара заради коронавируса

Пандемията от COVID-19 е предизвикала загуби от 320 милиарда $ за международния туризъм от януари до май тази година, сочи разбор на Световната организация по туризъм (СОТ), представен от Франс прес.

Това е над три пъти повече от загубите за интернационалния туризъм по време на международната икономическа рецесия през 2009 година, показва организацията към Организация на обединените нации.

От януари до май броят на интернационалните туристи е намалял с 56% по отношение на същия интервал на предходната година, което се равнява на 300 млн. души по-малко. Специално в Европейския съюз обаче спадът възлиза на над 90% към май, демонстрираха последните данни на Евростат. Въпреки бавния рестарт на туризма, изключително в северното полукълбо, показателят на доверие на СОТ сочи исторически ниски нива. А и възобновяване се движи по-бързо от предстоящото. В началото на май СТО очакваше спад на броя на интернационалните туристи от 60 до 80% за 2020 година и загуби до общо сред 910 милиарда и 1,2 трлн. $.

Сред главните опасности за бранша са посочени възобновяването на разпространяването на вируса и заплахата от нови ограничавания, както и ситуацията в Китай и Съединени американски щати, което е " в мъртва точка " в двете страни, които нормално са огромни източници на туристи. Агенцията предизвестява, че са застрашени от 100 до 120 млн. директни работни места в туристическия бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР