Пандемията от COVID-19 доведе до огромни струпвания на хора, търсещи

...
Пандемията от COVID-19 доведе до огромни струпвания на хора, търсещи
Коментари Харесай

Без паника!

Пандемията от COVID-19 докара до големи скупчвания на хора, търсещи артикули от първа необходмост, а в случай че магазините не са планували скока в продажбите, евентуално бързо са останали с изчерпана наличност и са се сблъскали с недоволни клиенти.

Ефектът от суматохата на пазаруването се разпознава, когато огромен брой хора стартират да се стичат в комерсиалните обекти, просто тъй като считат, че всички останали го вършат. Като консуматори, хората си мислят „ е, имам задоволително средства и воля да напазарувам, за какво да не го направя? “.

Две групи хора се следят съответно в изискванията на ковид:
Спокойните
Това са хората, които въпреки че са осведомени с събитията, не престават да пазарят обикновено. Докато към тях всички се запасяват с тоалетна хартия и консерви, те резервират хладнокръвие, тъй като съумява да разклати нормалното им държание.
Готовите за апокалипсис
Този потребителски сегмент е склонният към презапасяване в рискови случаи. Той пазари по този начин, като че ли всичко по рафтовете е гратис. Проблемът на тези клиенти е, че те не мислят преди да купуват, по тази причина се озовават с 10 кг италианска паста, да речем. Кой се нуждае от такова голямо количество?

Още по-невероятното на този под паника резултат е, че потвърждава, че клиентите купуват и неща, от които нито се нуждаят сега, нито след това ще употребяват. Това удостоверява обстоятелството, че тук става дума не толкоз за фактора нужда, що се касае за цената, която ще бъде добита посредством покупката. В някои страни супермаркетите към този момент слагат ограничавания върху броя закупени артикули от един тип, само че в други суматохата продължава.

Може ли положителният маркетинг да промени потребителските усещания?

Вярвам, че маркетингът е решение на този проблем, защото той има способността да трансформира потребителските усещания, по този начин да бъде свестен отрицателният резултат на суматохата.

Той може и не всеки път да наподобява задоволително безапелационен, само че когато се употребява вярно, има невероятната мощ да внася смяна. Стигнах до заключението, че семплите и смели криейтиви имат положителен резултат върху потребителите, когато става дума за покупателното им държание. Нещо такова:

След като формулираме посланието си, ни би трябвало информационен канал, благодарение на който то да стигне до потребителите – несъмнено, в тези условия сигурно става дума за обществените платформи. Самите те също са извънредно значими за потушаването на суматохата.

И най-после – информирайте се непрекъснато за обстановката, тъй че да сте добре осведомени с метода, по който вашата общественост разсъждава във всеки един миг и какво би ѝ било от изгода.

Андрей Тапалага за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР