Пандемията от Covid-19 би изглеждала много различно, ако учените бяха

...
Пандемията от Covid-19 би изглеждала много различно, ако учените бяха
Коментари Харесай

Бил Гейтс има идея как да се разработват животоспасяващи лекарства много по-бързо

Пандемията от Covid-19 би изглеждала доста друго, в случай че учените бяха съумели да разработят лекуване по-рано. Смъртността евентуално също би била доста по-ниска и може би това щеше да ограничи разпространяването на митовете и дезинформацията за разпространяването на болестта. Такава позиция развива в своя публикация за New York Times основателят на Microsoft, милиардерът-филантроп Бил Гейтс.

" В първите дни на пандемията чаках да се появи лекуване доста преди да бъдат основани ваксини. Не бях единствен: множеството хора от сферата на публичното опазване на здравето, които познавам имаха същите упования. За страдание това не се случи. Безопасни, ефикасни ваксини против Covid бяха налични в границите на една година – исторически героизъм – само че лекуванията, които биха могли да понижат броя на хоспиализациите изненадващо се забавиха. ", написа Гейтс. 

" Не беше заради липса на опит. Веднага откакто коронавирусът беше разпознат, откривателите започнаха да търсят Свещения граал на лекуването: антивирусно лекарство, което е на ниска цена, елементарно за администриране, дейно за разнообразни разновидности и способно да помогне на хората, преди да стигнат до затруднения. Учените изследваха десетки евентуални лекувания, в това число хидроксихлорохин, дексаметазон, ремдесивир и реконвалесцентна плазма. Някои изглеждаха обещаващо, само че всички имаха дефекти. ", напомня предприемачът.  Той регистрира, че създаването на антивирусно лекарство е дълъг развой, който лишава няколко години. В същото време, когато такива лечения бъдат основани и те са задоволително ефикасни и безвредни, не постоянно е допустимо да бъдат налични за всеки, който се нуждае тях, споделя Гейтс.

Затова, съгласно него едно от бъдещите универсални решения е да се създаде методология за основаване на лечебни медикаменти.
В поддръжка на тезата си той изброява и съответни решения, които тази методология трябва да включвао: основаване на специфични „ библиотеки “ от лекарствени съединения за тестване на успеваемостта на съществуващите лекувания против нови патогени, проучвания в региона на активирането на вродения имунитет при хората и вложения в технологии за изкуствен интелект.

По-рано стана известно, че Бил Гейтс ще издаде нова книга, в която ще опише за методите за попречване на нова пандемия, както и какво значи да станеш обект на тайни теории.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР