Пандемията от COVID-19 беше мащеха за едни и майка за

...
Пандемията от COVID-19 беше мащеха за едни и майка за
Коментари Харесай

Какъв да стана през 2023? Шест професии с добри перспективи през годината

Пандемията от COVID-19 беше мащеха за едни и майка за други. Докато някои промишлености претърпяха и не престават да претърпяват съществени катаклизми, други се радваха на взривен напредък, което предполагаше наемането на доста нови чиновници.

Пример за това е софтуерната промишленост. Тя обаче също по този начин е образец за това какво се случва с пазара на труда в тези браншове, откакто обстановката се възстановява. А то може да се опише единствено по този начин – огромното освобождение.

И въпреки всичко място за суматоха няма, считат от платформата за кариерна ориентировка CareerFitter и показват сферите, в които се чака да бъдат разкрити най-вече работни места в световен мащаб.

Здравна сфера

Домашните санитари и здравни асистенти се оказват едни от най-търсените по време на пандемията и тази наклонност ще се резервира, считат от платформата. Тези специалности включва ежедневни грижи за възрастни и заболели хора, включително използване на медикаменти, мерене на температура и кръвно налягане на пациентите, обслужване и разходки. 

Мениджърите на медицински и здравни услуги също ше бъдат търсени в постпандемичните години. Тяхната работа включва обмисляне, управление и съгласуване на бизнес дейностите на доставчиците на здравни услуги.

Готвачи

Ако към този момент обичате да готвите за хора, е време да извършите това против възнаграждение, поучават от CareerFitter, защото това ще бъдат едни от най-търсените фрагменти в международен мащаб през 2023 година

Туристическият бранш, хотели и заведения за хранене бяха едни от най-засегнатите промишлености по време на пандемията, което се отрази на заетостта в тези браншове. Сега те се чака да преживеят самобитен Ренесанс, а най-хубавото е, че с цел да влезете в него, не се изисква висше обучение.

Повечето готвачи усвояват уменията си посредством професионален опит. Въпреки това курсове не липсват, а заплащането за тази позиция се чака да се усилва.  

През 2019 година, да вземем за пример, началник Гордън Рамзи е спечелил към 63 милиона $. Това демонстрира, че вероятности пред специалността не липсват.

Разработка на програмен продукт

Въпреки че софтуерната сфера е главен образец за разтърсванията на пазара на труда при прехода нормалност-пандемия-нормалност, софтуерните разработчици ще останат на гребена на вълната и потребността от хора с сходни умения и познания ще пораства. Ако обичате да откривате неточности в приложения и да разработвате такива, а към момента това ви е единствено занимание, то 2023 година ще ви даде задоволително благоприятни условия за професионално развиване.

Най-хубавото е, че даже да нямате доста познания в сферата, има задоволително курсове, които в границите на няколко месеца ще ви дадат всичко нужно. Почти.

В тази група попадат и уеб-разработчиците. В последна сметка, в днешно време няма организация или услуга, която може да просъществува без интернет наличие. Затова и тази специалност още дълго се чака да бъде измежду водещите. Допълнително преимущество е, че можете да си я работите от у дома.

Киберсигурност

Като съществена част от тактиката на всяка една компания в днешно време киберсигурността е поле, което непрекъснато има потребност от прилив на свежа кръв.

Обичате компютрите и решаването на проблеми? Тази работа може да идеална за вас. Като експерт по осведомителна сигурност ще помагате на фирмите да пазят сериозните си данни и ще оферирате решения за попречване на хакерски атаки. Ще оценявате проблемите със сигурността, с които фирмите могат да се сблъскат, и ще разработвате проекти за отбрана.

Въпреки че доста работодатели избират претенденти с академична подготовка, това в последна сметка е сфера, в която практическите умения са извънредно значими.

Логистика

С всички тези диалози за веригата за доставки през последните няколко години не е изненадващо, че специалистите в тази сфера ще продължат да бъдат търсени. Обикновено в нея се търсят добре проведени хора, които могат да координират както своята активност с тази на други хора и организации, по този начин и дейностите, в които не са директно ангажирани.

Специалистите по логистика могат да намерят реализация надалеч оттатък чисто логистичните компании. Такива са нужни за всяка индустриална промишленост, защото методът, по който продуктите доближават до потребителите, е извънредно значим за техния триумф и по тази причина са подготвени да обезпечават положителни условия за хората, които го подсигуряват.

Ако изберете това занятие, вие ще се грижите компанията да разполага с доставките, нужни за производството на нейните артикули, както и за това готовият артикул да стигне до вярната дестинация.

Работа с данни

Технологичното общество експоненциално създава от ден на ден данни и информация, а фирмите употребяват тези данни, с цел да подобрят успеваемостта и рентабилността си. За да сте им потребни обаче, би трябвало да имате изчерпателен разум, компютърни умения, пристрастеност към необработените данни и предпочитание да ги превърнете в информация, която може да бъде разбрана и да се трансформира в основа за осведомени решения.

Специалистът по данни събира и провежда постъпващата информация, проучва проведените данни и изяснява резултатите по банален метод, тъй че другите да могат да ги схванат, след което изготвя рекомендации въз основа на резултатите от направените констатации.

Разбира се, тези, които се ориентират в тази посока, би трябвало да имат поради, че изкуственият разсъдък към този момент е на сцената и ще става все по-добър. А той е основан точно по тази причина.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР