Пандемията на новия коронавирус значително промени навиците на потребителите, включително

...
Пандемията на новия коронавирус значително промени навиците на потребителите, включително
Коментари Харесай

35% от българите се доверяват на дигиталните портфейли за изпращане на пари в чужбина

Пандемията на новия ковид доста промени навиците на потребителите, в това число методите за разплащане - освен за артикули и услуги, само че също и при парични преводи към другари и семейство. Това демонстрират данни на годишното изследване " Изгубени в преводите " на компанията за профилирани разплащания Paysafe.

Според данните близо 30% от всички 8 000 респонденти, взели присъединяване в изследването, споделят, че през първия месец на блокирането се е наложило да дават пари на другари и членове от фамилията най-малко един път. Около 20% от тях са изпращали средства два или повече пъти, а 1% - минимум 11 пъти.

Предпочитаният способ за пращане обаче не са парите брой. Около 43% от запитаните са лимитирали използването на кеш от хигиенични съображения. В резултат на това цифровите портфейли са се трансформирали в главно средство за сигурни парични прехвърляния по целия свят.

Предвид новата действителност, 35% от интервюираните българи и 32% от всички респонденти показват, че биха се доверили на цифровите портфейли като най-бърз, ефикасен и комфортен метод за изпращане на пари в чужбина. Само 6% от българите декларират, че въпреки всичко биха предпочели физически способ на заплащане, с цел да изпратят пари в чужбина по време на пандемията. За съпоставяне, този % за всички дали отговор е 15%.

Проучването на Paysafe обрисува ясно смяната в настройките на потребителите към цифровите способи за заплащане, като 48% от всички респонденти декларират, че в близко бъдеще ще понижат потреблението на пари в брой в всекидневието си. Нещо повече - 38% от потребителите споделят, че ще заложат на онлайн извършването на покупки поради удобството, което то предлага, даже след края на рестриктивните мерки поради Covid-19.

Проучването " Изгубени в преводите " е извършено в интервала март-април 2020 година измежду 8 000 респонденти от Съединени американски щати, Англия, Канада, България, Германия, Италия и Австрия. Броят на участниците от страната ни е над 1 000 души.
 Коронавирусът не съумя да убие кеша. Хората натрупат от ден на ден пари в брой
Коронавирусът не съумя да убие кеша. Хората натрупат от ден на ден пари в брой

По време на блокировките бяха подтиквани онлайн продажбите, а доста физически магазини са приемали единствено картови плащания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР