Пандемията на коронавирус може да означава 1,2 милиарда по-малко пътници

...
Пандемията на коронавирус може да означава 1,2 милиарда по-малко пътници
Коментари Харесай

Коронавирусът коства на авиокомпаниите 1.2 милиарда пътници

 Пандемията на ковид може да значи 1,2 милиарда по-малко пасажери на самолетните компании по целия свят до септември, заяви в сряда Международната организация за гражданска авиация, представена от Агенция Франс Прес.

" Най-същественото понижаване на броя на пасажерите ", се споделя в изказване на организацията на Организация на обединените нации, " се чака да бъде в Европа, изключително през пиковия сезон на пътешестване през лятото, следван от Азиатско-Тихоокеанския район. "

Капацитетът на самолетната компания също може да бъде доста понижен, съгласно Агенцията, което ще докара до спад на приходите на самолетните компании през първите девет месеца на годината с цели 160-253 милиарда $.

Прогнозите са по-тежки от първичните оценки на Организацията през февруари, когато огнището наподобява беше локализирано единствено в Китай, където са регистрирани съвсем всички от първите 1400 смъртни случая от COVID-19.

Международната организация за гражданска авиация разгласи тогава, че самолетните компании са изправени пред спад на приходите от 4-5 милиарда $, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР