Пандемията измести голяма част от живота ни в професионален и

...
Пандемията измести голяма част от живота ни в професионален и
Коментари Харесай

Да организираш онлайн събитие: Кое е най-важното, което трябва да имаш предвид?

Пандемията измести огромна част от живота ни в професионален и персонален проект в интернет. От уроците в учебно заведение и университета, през бизнес срещите, до огромните конференции и събития с многогодишна история и огромна публика.

В изискванията на пандемията доста компании в събитийния мениджмънт или известен още като ивент мениджмънт се преориентираха и започнаха да оферират услуги, свързани с изнасянето на по-малки и огромни събития в онлайн средата. Появиха се и места, предлагащи всичко належащо на фирмите и организациите на едно място, с цел да могат безпроблемно да организират уебинари и конференции от разстояние.

Едно от тези места в София е Launchee, което се намира в постройката на ЦУМ. То отваря порти през декември 2019 година в началото с концепцията да се трансформира в център за образования и събития в областта на осведомителните технологии и образованието. Само няколко месеца по-късно то стопира да работи за няколко месеца след въвеждането на изключителното състояние през март.

С разхлабването на ограниченията екипът на Launchee схваща, че би трябвало да се приспособява към променената обстановка и стартира да работи в посока организирането на онлайн и хибридни събития и образования. Постепенно те основават лично студио, където могат да се вършат видео записи да се предава видео стрийминг, както и да се обработва видео наличие.

След повторното отваряне на при започване на юни екипът съумява да провежда повече от 60 събития, в това число такива за Френската комерсиална камара, " УниКредит Булбанк ", както и за компании, като Tesy и Schneider Electric. Някои от тях са гледани от фенове в доста елементи в Европа, само че също по този начин и от Индия, Китай, Съединени американски щати и от други страни.
 Снимка 520259
Източник:

Повече за това кои са най-важните стъпки в организирането и провеждането на онлайн събитие за предаването Money.bg по телевизия Bulgaria ON AIR споделя Цветелина Грозданова, която е управител " Бизнес развиване " в Launchee.

" Най-важното нещо е да помислим добре коя е нашата публика, каква е числеността ѝ. Същото по този начин така би трябвало да помислим за канала, през който желаеме да споделяме това събитие - дали то ще бъде излъчено онлайн или авансово записано. Плюсът в това да е непосредствено е опцията директно да се комуникира с аудиторията. Друго, което е доста значимо, е платформата, през която ще излъчим стрийма. Трябва да сме безусловно сигурни, че платформата, която сме избрали, разрешава потенциал на аудиторията, която чакаме и е налична за нея ", споделя тя.

На първия стадий от организирането е належащо да бъде определен и форматът на събитието - дали то ще бъде напълно онлайн или хибридно. Във втория случай част от водещите и представителите, както и част от публиката, могат да бъдат на място, а останалите да го следят онлайн.

По думите на Цветелина може би най-голямото преимущество на онлайн събитията е, че пред тяхното осъществяване няма такива спънки, както пред тези онлайн. " При тях може да сме сигурни, че при каквито и да е условия, събитието ще се случи. Друг огромен плюс е опцията да стигнем до много по-широка публика, в това число и отвън рамките на личната ни страна ", прибавя тя.

Един от огромните проблеми на този вид събития е привличането и задържането на вниманието на аудиторията. По думите на Цветелина обаче има решение на този проблем. " Комуникацията с аудиторията е водеща. Тя може да бъде ангажирана, да вземем за пример, с анкети, при които да се оферират награди при положение на присъединяване. Вариант е, да вземем за пример, организирането на образования и курсове, които могат да бъдат съчетани с някакви физически детайли ", споделя още тя.

Целият диалог можете да чуете във видеото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР