Пандемията има „опустошително“ въздействие върху психичното здраве на младите хора

...
Пандемията има „опустошително“ въздействие върху психичното здраве на младите хора
Коментари Харесай

Главният хирург на САЩ: Това е опустошително за младите

Пандемията има „ опустошително “ влияние върху психологичното здраве на младежите в Америка, съобщи при чуване в Сената основният хирург на Съединените щати и началник на публичното опазване на здравето доктор Вивек Мърти. Той изясни че главен проблем е достъпът до профилирани грижи, съобщи БНР.

По думите му основен проблем е достъпът до грижи и нуждата от разнообразни типове стратегии, било то учебни или публични. „ Дълбоко съм угрижен като родител и като доктор, че трудностите, пред които е изправено това потомство младежи, са невиждани и неповторимо сложни “, споделя доктор Мърти. Необичайната обстановка с пандемията, въздействието на технологиите и обществените медии са фактори, които имат мощно и обезпокоително влияние върху психологичното положение на подрастващите.

Информация на Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията от предходната година демонстрира, че опитите за самоубийство измежду девойките са се нараснали с повече от 50% при започване на пандемията в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Според доктор Вивек Мърти „ сега има огромен народен опит “, от който би трябвало да се разбере какво влияние оказват логаритмите, технологиите и обществените платформи върху младежите. Наблюденията демонстрират, че обществените медии в доста случаи „ изострят възприятието за самотност, безполезност и ниско самочувствие, и усилват случаите на експанзия и тормоз “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР