Пандемията и предизвиканата от нея икономическа криза ще намалят количеството

...
Пандемията и предизвиканата от нея икономическа криза ще намалят количеството
Коментари Харесай

Пандемията ще промени света на модата. Какви са прогнозите? - slava.bg

Пандемията и провокираната от нея икономическа рецесия ще понижат количеството на модата, което използваме.

Според заместител основния редактор на Vogue Италия, качеството в модата дефинитивно ще вземе превес над количеството. Веднъж вечно хората ще престанат да купуват толкоз доста, а и самата фешън промишленост ще ограничи производството си.

“Очевидно е, че ще има закъснение, чисто физическо закъснение. В момента множеството индустриални звена са затворени. Мисля – и се надявам – че в този момент огромните марки ще осъзнаят, че толкоз доста произвеждане в никакъв случай не е било нужно”, споделя Сара Майно.

“Търсейки позитивното в тази обстановка, мисля, че тази обстановка ще ни даде време за премисляне.”

“Преди рецесията, количеството доминираше. Имаше доста огромна продукция, огромен брой шоута, огромен брой образци на продуктите.”

“Негативният аспект е обвързван с това, че в случай че страната не поддържа дребните предприятия, доста от тях ще банкрутират. Тези дни приказвах с редица дизайнери, които са безусловно обезверени. Националната фешън камара е изпратила молба до държавното управление да вземе нужните мерки”.

Сара Майно прибавя, че съгласно нея пандемията е знак за хората, които прекомерно дълго са употребявали безконтролно ресурсите на планетата. “Делфините се завърнаха във Венеция. Скоро въздухът в Милано ще е толкоз чист, колкото този в Швейцария. Не можем да се надяваме това да остане по този начин вечно, и след края на рецесията, само че би трябвало да открием баланса”, предизвестява тя.

Източник: missbloom
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР