Пандемията и новите икономически условия промениха разбирането за работен ден,

...
Пандемията и новите икономически условия промениха разбирането за работен ден,
Коментари Харесай

Проучване: Над 60% от потребителите пазаруват в работно време

Пандемията и новите стопански условия трансформираха разбирането за работен ден, преподредиха целите на чиновниците и образуваха нови четири вида консуматори. Това постанова нови способи за постигане до клиента и нови благоприятни условия за реклама. Оценявайки измененията, в Microsoft сме въодушевени да създадем по-добро уеб пространство за хората. Това стана ясно от думите на Бела Пап, световен шеф на Microsoft Advertising, по време на форума Digital Trends 2022.

Workday Consumer не е таргет група, това сме всички ние, които работим преди всичко от вкъщи си. Microsoft организира изследване в партньорство с Forrester, с цел да вникне в смяната на работните привички, която е фундаментална. Резултатите демонстрират, че ⅔ от респондентите прекарват повече време пред компютрите си в този момент, в сравнение с преди пандемията. Над 60% отмятат персонални задания, като търсене на информация или извършване на покупки, в работно време. Почти същият % считат, че работата и персоналните задания са еднообразно значими и тук е сериозната смяна в метода на работа през днешния ден, сподели Пап.

По-задълбочен разбор демонстрира, че близо 10% от респондентите употребяват три часа от работния си ден за персонални цели. В същото време те не работят по-малко. Много хора стартират работния си ден по-рано и го завършват по-късно.

49% от потребителите работят от домашния си офис. В рамките на деня те употребяват разнообразни устройства, само че за по-сложните задания залагат най-вече на компютъра си. Изследване на eMarketer демонстрира, че 65% от хората избират да пазарят през компютъра си, в сравнение с през таблет или смарт телефон. Прогнозата на Forrester е, че през 2024 година 56% от онлайн поръчките ще бъдат реализирани през компютър.

Защо обаче хората употребяват част от си работното време за осъществяване на персонални задания? По думите на Бела Пап, това е по този начин, защото в тези часове те се усещат по-концентрирани.

Промяната в работната среда и методът, по който се употребява интернет, са опция, в която Microsoft Advertising виждат капацитет за развиване на рекламата. За да бъде тя усъвършенствана, рекламодателите би трябвало да са наясно с новите четири вида идентичности - консуматори на първокласни артикули, екоактивисти, уелнес запалянковци и цифрови номади, счита световният шеф на Microsoft Advertising. Работата в тази посока е в ход. Microsoft към този момент е сключила основни партньорства, с цел да отговори на новите упования на потребителите в интернет.

Форумът Digital Trends 2022 събира през днешния ден в Sofia Event Center специалисти на световни компании, измежду които Microsoft и Adidas, както и едни от най-успешните IT бизнесмени от България и района с мащаб на бизнеса в целия свят.

Участниците в Digital Trends 2022 ще дискутират най-важните софтуерни решения, благоприятни условия и тактики, давайки на практика препоръки и прозрения по какъв начин да развиваме дейно фирмите, хората и концепциите си, както и цялата бизнес среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР