Пандемията е причина за загубата на четири пъти повече в

...
Пандемията е причина за загубата на четири пъти повече в
Коментари Харесай

Проучване: Пандемията остави без работа най-много жени и младежи

Пандемията е причина за загубата на четири пъти повече в света , в сравнение с във финансовата рецесия от 2008 и 2009 година, настояват от Международната организация на труда /МОТ/, Агенцията по заетостта на Организация на обединените нации, оповестява БНГЕС.
Миналата година 8,8% от отработените часове са се " изпарили ", което се равнява на 255 000 000 работни места на цялостен работен ден, споделя Гай Райдър, общоприет управител на МОТ.
 Експерт: Гоним към този момент 13 % безработица, а това не се е случвало от над 15 години Експерт: Гоним към този момент 13 % безработица, а това не се е случвало от над 15 години
Пандемията се отрази много тежко върху пазара на труда у нас. Имахме доста огромни пикове и спадове през предходната година, само че стартът на...
" Това е най-сериозната рецесия за света на труда от Голямата меланхолия през 30-те години на предишния век. В резултат на това, има голяма загуба на приходи от еквивалент на работа на повече от 3000 милиарда евро 4.4% от международния Брутният вътрешен продукт. Това е трагична цифра ", разяснява Райдър.
Според данни на Международната организация на труда, най-засегнатите категории са младежите и дамите . Докато най-пострадалите браншове са хотелиерството, ресторантьорството, търговията на дребно и производството като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР