„Пандемията е бич за целия свят. Няма държава, която да

...
„Пандемията е бич за целия свят. Няма държава, която да
Коментари Харесай

Борисов пред Конте: Трябва да бъдем единни и солидарни

„ Пандемията е камшик за целия свят. Няма страна, която да не е обезпокоена. Затова всички ние би трябвало да бъдем единни и солидарни, с цел да опазим здравето на нашите жители и да преодолеем болестта ". Това разгласи премирът Бойко Борисов в телефонен диалог с италианския си сътрудник Джузепе Конте, оповестиха от " Дондуков " 1.Борисов бил безапелационен, че всички страни са длъжни да продължат битката с COVID-19 посредством непрекъсната взаимопомощ и тясно съдействие при продан на сполучливи практики в лекуването. В диалога той изразил поддръжка и взаимност с Италия, която е най-тежко потърпевшата страна в Европа.

Премиерите дискутирали ефикасните ограничения, които всяка една от двете страни ползва за ограничението на вируса. По време на диалога Борисов и Конте обменили отзиви за проби за диагностика на COVID-19, за медикаменти и медицински консумативи при лекуването на пациенти, инфектирани с вируса. Борисов изтъкнал, че наред с наложените ограничения за обществено ограничение би трябвало да продължи и работата по намаляване на икономическите последствия от пандемията в поддръжка на бизнеса.

Борисов срещнал Конте с бързата и сполучлива метаморфоза на активността на българската промишленост по време на изключителното състояние. Той отбелязал, че наши компании създават защитни дрехи, шлемове и маски, които към този момент са достигнали до медицинския личен състав, работещ директно с пациенти с COVID-19. „ Българската промишленост създава доста качествени артикули. В момента се раздават за всички нуждаещи се. Днес даже ще бъдат изпратени 100 защитни дрехи в Република Северна Македония ", показал в диалога българският министър председател.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР