Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света. Служи им

...
Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света. Служи им
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света

Пандемията пристигна дюшеш за всички държавни управления по света. Служи им за легитимация, средства за оцеляване. Могат да се унищожават доста от тези буржоазни “глезотии ” като независимост, права… Наблюдаваме единствено началото на подобен вид техники за ръководство на света. Тестът с COVID-19 сподели, че няма Европа.
Това съобщи в ефира на bTV социологът проф. Иво Христов.

По думите му пандемията ще докара до смяна в международния ред - от Глобализация, ще се върнем към районни блокове.

" Пандемията се употребява като средство за индуциране на преразпределението на света. Говори се за глобализация - свободно придвижване на хора, артикули, капитали. Към днешна дата такова нещо няма ", уточни още проф. Христов.

Социологът съобщи - вирусът съществува обективно, само че е мотив за определяне на пълзязщи диктатури.

" Такива към този момент вървят. Това до някаква степен стабилизира режима в Русия. Замразяват се доста от несъгласията в тази страна. Там стои доста въпросът за това какъв модел ще има тази страна. Затворена беше Европа със същия предлог. Ясно се обрисуваха огромните национални егоизми на огромните страни в Европейски Съюз. Тестът с COVID-19 сподели, че няма Европа. Но да чувате нещо за бежанци? Натиск върху Европа? Това изчезна от осведомителното поле. Покрай този обективно действителен проблем, тъй като този вирус съществува, можем да кажем и друго - бяха тествани режими за справяне с подобен проблем ", добави още Христов.

Социологът разяснява и изходът от изборите в Съединени американски щати. Те бяха извоювани от демократа Джо Байдън, който би трябвало да встъпи в служба през юнуари.

" В Съединени американски щати COVID-19 смъкна Тръмп и назначи Байдън. Всички гласоподаваха против Тръмп, тъй като с този вирус бяха занулени икономическите триумфи на Тръмп. Расовият проблем изчезна. Ясно е защо става дума. Всеки район по своему взема решение своите проблеми. Много неща могат да се случат във времето на преходния интервал. Онзи ден убиха бащата на иранската нуклеарна бомба. Следете какво се случва в Персийския залив и Иран. Много неща могат да се случат до януари, дано не бързаме ", разяснява проф. Христов.

По думите му демократът има отрицателен интерес към Русия и в нашия район занапред ще става горещо. Христов приветства и позицията на България по въпроса със Република Северна Македония и ветото за старт на договаряния за участие в Европейски Съюз.

" Иска ми се позицията на държавното управление за Република Северна Македония да продължи да е същата. Онова с Договора за добросъседство беше закононарушение. Днешната Северна Македония съществува с помощта на антибългаризма там. Ако го махнете, те престават да бъдат такива, каквито са. С ветото, което постановяваме, пазим остатъчна България, а не някакви искания ", уточни Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР