Пандемията доведе до големи промени на работното място с превръщането

...
Пандемията доведе до големи промени на работното място с превръщането
Коментари Харесай

Нова бизнес ниша: хотелска стая под наем за дистанционна работа

Пандемията докара до огромни промени на работното място с превръщането на привилегията " отдалечена работа " в предписание. Глобалният локдаун " заключи " и хотелиерския бранш, който претърпя срив с съвсем 70% по-малко резервации по отношение на предходната година. По-гъвкавите обаче не закъсняха с рефлекса за оцеляване и разнообразиха офертите си като прибавиха опция да оферират стаи за работа от дистанции. Офертата набира от ден на ден почитатели. Доказва го и Byhours, платформа за резервации за къс хотелски престой по часове, която през август т.г. записва 37% нарастване на резервациите за свободно време и бизнес в съпоставяне със същия месец през 2019 година Тази възходяща наклонност се затвърждава от края на блокирането в Испания като резервациите, регистрирани от май до юни са нарастнали с 64%, а тези от юни до юли - с 30%, написа. 

В офиса от нов вид за отдалечена работа гостът ще разполага с лично и комфортно пространство, в което да се концентрира и да извършва дилемите си или просто да се махне от рутината на дома, като хотелът му подсигурява оптимален комфорт и нужните ограничения за хигиена и сигурност.

Новата мода за потребление на хотелските стаи като пространства за отдалечена работа на час съставлява добра опция за хотелския бранш, като се счита, че този модел може да усили приходите в бранша с до 20% през идващите месеци, написа изданието. 

" Успехът на това ново пространство за отдалечена работа, известно още като хотел-офис, се крие в комбинацията от хотелски и офис услуги по едно и също време. Освен че покрива потребностите на туристическото настаняване и обезпечава комфорт, качество и даже гастрономически услуги. Освен това обединява удобствата на работното място като софтуерно съоръжение, ергономични мебели и уместно осветяване ", изяснява съоснователят на компанията Byhours Гилермо Гаспарт. 

Лично или споделено пространство

Много градски хотели предлагат отдалечена работа в общи пространства или в стаи на експерти и компании, което им разрешава да останат отворени в даден миг с дефицит на резервации заради наложени ограничения за пътешестване, написа в друга своя публикация. 

Сред " пионерите "  при стартирането на този вид самодейност е френската верига B&B, която е трансформирала някои стаи в своите заведения в Испания и Португалия в офиси, които да се употребяват от 9 до 19 ч. против 19 евро.

Хотел Aloft Madrid Gran Vía, част от Aloft Hotels, марката на Marriott International, предлага от средата на септември работни станции, задействани в общите му пространства от 9:00 до 18:00 часа, за 12 евро, като цената включва, наред с други, закуска, достъп до първокласна Wi-Fi връзка и щемпел на 20 копия.

От своя страна, Meliá Hotels International разгласи нова идея, която разрешава на клиента да употребява частно стаята денем, от 8 до 20 ч. в няколко хотела в Испания, Германия, Обединеното кралство, Италия и Съединени американски щати, на цени от 49 евро до 109 евро в взаимозависимост от дестинацията и марката.

За Barceló Hotel Group обаче това не е " нищо ново ", защото постоянно са се предложили пространства за работа в градските хотели, макар че в този момент се търсят малко повече заради пандемията на ковид, признават от компанията.

NH Hotel Group стартира пилотна стратегия в някои страни от Латинска Америка (Мексико, Еквадор, Колумбия, Чили и Аржентина), а Palladium Hotel Group трансформира част от стаите и общите пространства на хотел Only YOU Atocha в Мадрид в общи офиси и заседателни зали.

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР