Пандемията Covid-19 ще промени завинаги начина на работаПроучвания показват, че

...
Пандемията Covid-19 ще промени завинаги начина на работаПроучвания показват, че
Коментари Харесай

„Вкъщи” ще е новият офис за много хора

Пандемията Covid-19 ще промени вечно метода на работа

Проучвания демонстрират, че работата от у дома може да усъвършенства продуктивността с до 43%
(снимка: CC0 Public Domain)

Половината свят е под цялостно или отчасти блокиране в опит да бъдат лимитирани здравните вреди, породени от пандемията COVID-19. Това принуди бизнеса да промени доста бързо и  радикално метода си на работа, без ясна вероятност по кое време ще можем да се върнем към някаква нормалност.

„ Тази нормалност обаче евентуално ще се разграничава от това, с което бяхме привикнали и това ще е началото на фундаментална промяна в света на труда. Историята демонстрира, че обществените промени, направени по време на рецесия, постоянно стават непрекъснати ”, разяснява Ален Дехейз, изпълнителен шеф на Adecco Group.

Въпреки че обстановката продължава да се развива всекидневно, компанията показва три зараждащи трендове:

„ Вкъщи ” ще е новият офис за доста хора

В актуалната рискова обстановка доста компании бързо превключиха на режим „ работа от вкъщи ” и прекомерно евентуално е този модел да се резервира и след края на пандемията. Това ще докара до безчет промени на работното място, които ще повлияят на работата в екип, продуктивността, съдействието и връзката и ще ни накара да се замислим до какъв брой дейно използвахме опциите на виртуалните технологии преди рецесията.
още по тематиката
Проучванията демонстрират, че работата от у дома може да докара до възстановяване на продуктивността до 43%. Затова в този момент е моментът за оптимизация на работните процеси и познанията на чиновниците, с цел да работят по-ефективно в един по-виртуален свят.

Вече сме в ерата на преквалифициращата гражданска война и пандемията единствено ще форсира нуждата от рационализиране на цифровите умения на работна мощ в подготовката за огромна смяна в метода на работа на бизнеса.

Придобиване на нов вид лидерски умения

Способностите на един водач най-ясно проличават в спешна обстановка. Пандемията в този момент усилва нуждата от нов набор от лидерски умения и качества, тъй като след нея ще работим по напълно друг метод.

Лидерите ще би трябвало да се научат по какъв начин да управляват отдалечено, вместо както до в този момент когато всички бяхме под един покрив. Те ще се нуждаят от нов набор от принадлежности за управление на отдалечените си екипи.

Успехът на една компания и надлежно нейните водачи ще зависи от мощната корпоративна просвета, споделените полезности, отличните информационни умения и съответния инструментариум за оптимизация на системите и процесите.

Необходимост от нов обществен контракт

Променящият се пазар на труда усили броя на фрийлансърите, само че пандемията демонстрира тяхната накърнимост по време на рецесия. Окуражаващо е да се види, че някои държавни управления ползват наложително възнаграждение по болест на самоосигуравящи се лица, както и подкрепят фирмите, които употребяват краткотрайно нает личен състав.

Тези спешни ограничения демонстрират, че имаме потребност от нов обществен контракт, който подсигурява обществената сигурност и сигурност на всички, без значение от формата на работа, която са избрали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР