Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи

...
Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи
Коментари Харесай

Италия очаква 80% на приходите от туризъм след кризата с коронавируса

Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа промишленост толкоз огромни вреди, че през 2020 година приходите й ще намалеят с 80% спрямо предходната година, сподели за РИА Новости Виторио Месина, ръководител на Националната асоциация на туристическата промишленост „ Assoturismo Confesercenti “, оповестява kanal3.

Според формалните данни, в Италия са регистрирани над 230 000 случая на зараза с ковид, възобновени са съвсем 145 000 пациенти, а общият брой на жертвите е 32 955.

„ Дългият карантинен интервал блокира нашата промишленост, която е от стратегическо значение за националната стопанска система. Достатъчно е да се каже, че в Италия туризмът генерира към 15% от Брутният вътрешен продукт и дава работа на към 4 милиона души. Но туристическата промишленост е единственият бранш на стопанската система, формалното отваряне на който не съответствува с неговото рестартиране. Сега се следи парадоксална обстановка: подготвени сме да приемем десетки хиляди туристи, само че няма резервации, а структурите, изцяло подготвени за работа, бездействат ", сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР