Пандемия от коронавируса нанесе много щети и имаше пагубен ефект

...
Пандемия от коронавируса нанесе много щети и имаше пагубен ефект
Коментари Харесай

Нов рекорд на нивата на въглероден диоксид в атмосферата

Пандемия от ковид нанесе доста вреди и имаше гибелен резултат върху стопанските системи в международен мащаб. Въпреки това, една от дребното позитивни последствия от рестриктивните мерки за пътешестване и спада в промишлеността се оказа краткотрайното понижаване на замърсяването на въздуха. Резкият спад в равнищата на парникови излъчвания и нездравословни газове в атмосферата направиха небето по-чисто и по-ясно. Сега обаче, учените регистрират внезапен пик в равнищата на въглероден диоксид през май, когато рестриктивните мерки, наложени поради COVID-19, започнаха последователно да отпадат.

Концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата е достигнала ново рекордно ниво през май макар понижените излъчвания поради пандемията от ковид, оповестиха в четвъртък откриватели, представени от АП.

Нивото на въглеродния диоксид, главния парников газ в Мауна Лоа, Хавай, е било приблизително 417,1 елементи на милион през май, когато концентрацията е най-висока, заяви Националната океанска и атмосферна администрация (НОАА). Това е с 2,4 елементи повече спрямо предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР