Panasonic обяви новата Версия 2.0 за актуализация на фърмуера на

...
Panasonic обяви новата Версия 2.0 за актуализация на фърмуера на
Коментари Харесай

Актуализация на фърмуера на Lumix DC-GH5, Версия 2.0, за значително подобряване на характеристиките и функционалността

Panasonic разгласи новата Версия 2.0 за актуализация на фърмуера на Lumix DC-GH5, предопределена да усъвършенства още повече работата на фотоапарата. След съвещания с изтъкнати фотографи и кинематографи от целия свят, които са употребявали Lumix GH5, Panasonic изследва деликатно от кои функционалности се нуждаят потребителите и надлежно какво се чака от актуализацията. Това докара не просто до актуализиране на фърмуера, а и до изцяло възстановяване на продуктивността и функционалността на фотоапарата, тъй че да задоволи условията на професионалните консуматори.

Новият фърмуеър съдържа следните спомагателни функционалности и усъвършенствания:

1. Съвместимост със софтуера " LUMIX Tether " за PC

Новият фърмуер разрешава на GH5 да прави обвързвано снимане посредством USB връзка при потребление на PC софтуера " LUMIX Tether ". Потребителите могат да управляват фотоапарата, като го свържат към компютър с USB кабел. Това разрешава разглеждане на фотосите на по-големия компютърен екран по време на снимането, което е доста потребно за професионалните фотографи, да вземем за пример с цел да ревизират дали направените фотоси дават отговор на избрани условия. При потребление на функционалността [6K PHOTO] или [4K PHOTO] потребителите могат да започват и да прекратят видео запис при обвързвано снимане. Също по този начин, може да бъде определена досието в PC, в която се записват направените фотоси.

2. Подобрено деяние на автофокуса
Подобрено е действието на автофокуса [AF] при снимане на нискоконтрастни обекти; Подобрено е действието на следенето при автофокус в режим на запис на видео; По време на Live View може непрестанно да се изобразява AF зона (зона на автофокус), персонализирана от потребителя, при [Multi AF] и [Custom Multi AF]; Когато AF зоната (зоната на автофокус) доближи до единия завършек на екрана при [Multi AF], може да се реалокира до другия край (отстрани, от горната страна или отдолу); При [AF Tracking] началната точка на фиксиране на автофокуса може да се зададе авансово от Live View екрана; AF зоната (зоната на автофокус) може да се мести, до момента в който спусъкът е натиснат на половина или по време на запис в режим [Burst Mode], [6K PHOTO] и [4K PHOTO].
3. Подобрени функционалности и характерности при [6K PHOTO] и [4K PHOTO]
Времето на изчакване до идната серия от фотоси при [6K Burst] и [4K Burst] запис е кратко повече от два пъти. [Loop Rec] (Цикличен запис) е разполагаем при [6K PHOTO]
*При запис с конфигурация [Loop Rec] на [6K PHOTO] се предлага потребление на SD карта памет Panasonic със скоростен клас Video Speed Class 90.

4. Допълнителен режим ALL-Intra-I на видео запис
Добавен е режим на 4:2:2, 10-bit ALL-Intra видео запис при 4K/FHD видео записа. * При 4K ALL-Intra видео запис се предлага потребление на SD карта памет с Video Speed Class 60 или по-висок скоростен клас. Функционирането е тествано с SD карта памет Panasonic със скоростен клас Video Speed Class 90.
Нов 4:2:2,10-bit ALL-Intra режим на запис



5. Запис на 4K HDR видео
Добавена е настройката [HLG] (Hybrid Log Gamma) във [Photo Style]. HDR (High Dynamic Range) е режим на запис с висок динамичен обсег, при който се изобразяват по едно и също време доста ярките и доста тъмните елементи от облика, правейки го да наподобява по този начин, както го вижда човешкото око. Фотоапаратът записва видео със специфична гама-крива, съвместима с ITU-R BT.2100, и в този момент потребителите ще могат да избират настройката Hybrid Log-Gamma (HLG) от [Photo Style]. Добавен е режим на запис с ниска побитова скорост 4K HEVC за HLG. Той разрешава записът да се възпроизвежда на аудио/видео съоръжение, поддържащо метода на компресия HEVC, като 4K HDR тв приемниците Panasonic.
6. Развитие на Анаморфния режим на видео запис
Добавен е Анаморфен режим с висока резолюция, който разрешава запис на видео с ефикасни 18 мегапиксела.
*Запис с HEVC шифроване

Нов Анаморфен режим с висока резолюция

*1 В режим " High Resolution Anamorphic Mode " (Анаморфен режим с висока резолюция) се записва видео с екранно съответствие, уместно за потребление на анаморфен обектив, 4:3. Ефективният размер на картината при този режим е равностоен на броя на пикселите при 6K облиците (приблизително 6000 (хоризонтално) x 3,000 (вертикално), почти 18 мегапиксела).


Добавена е функционалността [Anamorphic Desqueeze Display], която ви разрешава да увеличите облика в Синемаскоп размер, до момента в който записвате с 2.0x и 1.33x анаморфни обективи. Добавена е функционалността [Video Guide Line] за обрисуване на картината в разнообразни екранни съотношения при запис на видео, като Синемаскоп, 16:9 и 1:1. Тя може да се употребява освен в Анаморфен режим, а също по този начин и в други режими на запис на видео.
6. Развитие на стабилизатора на облика, вграден в тялото на фотоапарата
Добавена е функционалността [I.S. Lock(video)]. Тя компенсира треперенето на ръката, когато зрителният ъгъл е закрепен. Добавен е нов режим за промяна на треперенето на ръката, който обезпечава оптимална промяна при потребление на 2.0x и 1.33x анаморфни обективи.
7. Корекция на настройките за баланс на бялото
Когато цената в K (Келвини) е била изменена след конфигуриране на цветната температура с отплата на салдото на бялото по 2 оси, настройката се нулираше. Този проблем е отхвърлен.
8. Подобрена непоклатимост на функционалността Time Lapse Shot (Интервален запис)
Времето до привършване на записа и броят на записваните фотоси се изобразяват на екрана в режим на подготвеност.
9. Подобрена непоклатимост на функционалността Power Save LVF (Икономия на сила при потребление на визьора)
Функцията Power Save LVF в този момент може да се употребява при всички разновидности за режим на подготвеност на екрана.
10. Безжични функционалности
Функцията Bluetooth Remote Control (Bluetooth отдалечено управление) може да се употребява с приложението Image App, което също ще бъде обновено по едно и също време с актуализацията на фърмуера на GH5. Ако при изключването на фотоапарата предаването на изображението не е приключило, фотоапаратът продължава изпращането му, когато бъде включен с функционалността [Auto Transfer].
12. Други усъвършенствания
Функцията за оценяване посредством бутоните Fn е налична при Възпроизвеждане с нарастване (Playback Zoom) и Показване на няколко фотоси по едно и също време (Multi Playback); Следните функционалности могат да бъдат присвоени на бутоните Fn - [Constant Preview] [6K/4K PHOTO Bulk Saving] [Min. Shtr Speed] [RAW Processing] [Rec/Playback Switch] [Destination Slot] и [Mic Level Adj.]; Бутонът DISP може да бъде заключен; При Щафетен запис (Relay Rec) имаше случаи, в които номерацията на видео файловете не можеше да се нулира. Този проблем е отстранен; При Щафетен запис (Relay Rec) имаше случаи, в които номерацията на видео файловете се нулираше при форматиране на SD картата. Този проблем е отстранен; При Резервен запис (Backup Rec) имаше случаи, в които номерацията на файловете не се нулира, даже при използване на функционалността за рестартиране. Този проблем е отстранен; Подобрено е качеството на облика при активиране на следните настройки: Extended Low ISO, [i.Dynamic] (Интелигентен надзор на динамичния обхват) и Highlight Shadow.
Планира се новата Версия 2.0 на фърмуера на DC-GH5 да бъде налична в края на септември 2017 година на следния уеб страница за потребителска поддръжка на LUMIX:

LUMIX DC-GH5 Firmware Ver.2.0

http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/
„ 6K PHOTO " е функционалност за високоскоростна серия от фотоси, с която се извличат статични фотоси от 4:3 или 3:2 видео запис с резолюция почти 18 мегапиксела (приблизително 6000 x 3000 ефикасни пиксели), откъдето произлиза и означението 6K. Техническите характерности и спецификациите могат да бъдат променяни без авансово предупреждение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР