Панаирите на проваления политик Христо Иванов в парк Росенец взеха

...
Панаирите на проваления политик Христо Иванов в парк Росенец взеха
Коментари Харесай

Христо Иванов уволни шефа на бургаската полиция

Панаирите на проваления политик Христо Иванов в парк „ Росенец ” взеха главата на шефа на бургаската полиция. Вместо на Иванов да бъде потърсена сметка за директните апели към протестиращите да нападат служителите на реда, които цяла България видя от тв фрагментите, се стигна до уволнението на Радослав Сотиров. Той не обезпечил достъп на протестиращите до плажа на парка.

Оказа се, че оставката на Сотиров била поискана персонално от премиера. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов. Той изясни, че е бил са среща с него в Министерски съвет и по искане на Борисов ще изиска оставката на шефа на полицията в Бургас Радослав Сотиров. Поводът е недопускането на едната група протестиращи - от " Демократична България ", на плажа в Росенец. Тримата арестувани, които пробваха да пробият полицейския кордон по-рано през днешния ден там към този момент са освободени. Те са пуснати с предупредителни протоколи да не нарушават публичния ред, сподели Маринов. Шефът на ОД на МВР-Бургас Радослав Сотиров незабавно хвърли оставка, заяви самият той пред медиите. Сотиров съобщи, че ще поеме отговорност за случилото се.

По-рано през днешния ден Сотиров няколко пъти се опита да изясни на репортерите, че единствената му грижа е да не допусне конфликти сред протестиращата агитка на Христо Иванов и симпатизантите на Движение за права и свободи. Бившият правосъден министър обаче непрестанно крещеше против Сотиров и не му позволяваше да приказва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР