Панаирът за преместваемите обекти се прави в началото на летния

...
Панаирът за преместваемите обекти се прави в началото на летния
Коментари Харесай

Ангелкова: Панаирът в началото на летния сезон изключително много уврежда имиджа ни като туристическа дестинация

Панаирът за преместваемите обекти се прави при започване на летния сезон и извънредно доста поврежда имиджа на българската страна като туристическа дестинация. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на съвещанието на Комисията по туризъм след обвиняванията против нея от страна на вицепремиера Валери Симеонов. По думите му пет огромни заведения в „ Слънчев бряг юг “ са противозаконни.
Тя съобщи, че не знае какви са претекстовете за акцията, защото обстоятелствата и условия са известни, а същият панаир е бил и предходната година.
По думите й всеки един, без значение какъв пост заема, в случай че счита, че има някакви нарушавания, би трябвало да алармира способените органи.
„ Това по никакъв метод не подкрепя имиджа на българския туризъм. Озадачена съм, че всяко лято се прави едно и също, от предишното насам ", съобщи Ангелкова.
Тя напомни, че предходната година е имало същата драма за същите обекти на „ Слънчев бряг юг “. „ Същият вицепремиер изпрати сигнал до РДНСК за тяхната инспекция. След като РДНСК прави инспекция на всичките въпросни заведения установи, че тестваните на място обекти са ситуирани на ситуираните от схемата места на пясъчната линия. Всеки един от обектите откакто е посочен в схемата, която аз утвърждавам според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и отива при основния проектант на съответната община, на чиято територия е ситуиран плажа, който дава позволение, за слагане според условията, които има там. Всичко, което по някакъв метод е обвързвано с някакви подозрения, че нещо се нарушава или не се нарушава, има си способени органи. Това е съдът, прокуратурата, които следва да създадат своята инспекция “, сподели министърът на туризма. Ангелкова добави, че откакто това се случи ще се затвори съответния проблем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР