Панаирът трябва да е устройството, което ще измери пулса на

...
Панаирът трябва да е устройството, което ще измери пулса на
Коментари Харесай

Дончев: Панаирът е устройството, което ще измери пулса на българската икономика

Панаирът би трябвало да е устройството, което ще мери пулса на българската стопанска система, това сподели вицепремиерът Томислав Дончев на откриването на 74-я Международен механически панаир в Пловдив.

Пловдив

През последните 10 години, до момента в който спорим за промени в държавните системи, българският бизнес и българските бизнесмени сами направиха една значима промяна. Тихо и незабелязано българската стопанска система мигрира от стопанска система, основана на спекулации с недвижими парцели, услуги и бързи пари към повече произвеждане и износ. Българските производители сполучливо се конкурират на общия пазар, изнасяме повече и изнасяме артикули с по-висока добавена стойност.

Вицепремиерът означи, че е пристигнало време да се направи и идната крачка. Не може да развиваме стопанска система, основана евтино на труда и ниска цена на ресурса. Все повече и страната и бизнесът би трябвало да влагат във високи технологии и роботизация, което да увеличи добавена стойност на продукцията.

Дончев уточни, че страната не е наблюдаващ на този развой, тъй като няма по какъв начин да развиваме промишленост 4.0, в случай че администрацията и образованието са надлежно 1.0 и 2.0. Държавата би трябвало да е мощна там, където има потребност от нея и да се отдръпна, там където пречи. А панаирът ще бъде тази диагностика до каква степен сме, до каква степен сме стигнали, какви артикули и какъв брой изложители, производители, нововъведения и клиенти са се появили тук, заключи вицепремиерът.
 Започва 74-тият Международен механически панаир в Пловдив Започва 74-тият Международен механически панаир в Пловдив
В Пловдив през днешния ден беше намерено 74-тото издание на Международния механически панаир, който ще продължи до 29 септември. На него се показват над 550 компании...

В 74-я Международен механически панаир в Пловдив вземат участие 550 компании и компании от 35 страни /от Европа, Азия и Севрна Амарика/, които демонстрират модерните технологии, артикули и услуги в областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, осведомителните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, водния бранш химическата индустрия, превоза и автосервизното съоръжение, автомобилната промишленост. Страна сътрудник на интернационалното ревю тази година е Индия, която взе участие с 46 свои компании.

И тази година най-големи са експозициите на изложбите " Машиностероене " и " Стройтех ", значително нарастване имат и " Елтех " и " Енеко ", с 36 и 23 %. Авомобилното ревю " Ауто сити Пловдив " показва доста и едни от най-големите новости в сферата, измежду които хитови електрически автомобили, както и демонстрации за възстановяване и цялостна смяна на интериора на автомобила. Съюзът на изобретателите демонстрира 17 непоказвани до момента разработки на учени от шест страни. Международният механически панаир в Пловдив продължава до 29 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР