Панагюрище ще приеме Финалната осмица на efbet Купа на България

...
Панагюрище ще приеме Финалната осмица на efbet Купа на България
Коментари Харесай

Изненадващ домакин на Купата на България при мъжете

Панагюрище ще одобри Финалната осмица на efbet Купа на България при мъжете по баскетбол. Мачовете ще се играят от 11 до 15 март.

Първоначално кандидатури за домакинство подадоха единствено Рилски състезател с „ Арена Самоков “ и Балкан с „ Арена Ботевград “.

При отварянето на офертите на двата клуба обаче стана ясно, че те не дават отговор на всички условия, сложени от БФБ в Правилата за осъществяване на Купа България и в частност не оферират вдишване на съдийските разходи. В Правилата за осъществяване на конкуренцията е записано: „ 10.6. Организаторът на финалния шампионат поема следните организационни разноски:

- разходи за защита, доктор, секретарски уред, статистика и видеозаснемане;

- наем зала и обслужващ персонал;

- съдийските разходи.

В случай, че няма претендент за домакинство, който поема съдийските разходи за шампионата, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери:

– за присъединяване в среща от четвъртфинали – 700 лева, за присъединяване в среща от полуфинали – 800 лева и за присъединяване във край 1000 лева “

Това стана причина срокът за кандидатстване за домакинство на завладяващия шампионат да бъде продължен.

Kомпанията от Панагюрище „ Бояна Девелоперс “ бързо реагира и даде оферта, която дава отговор на всички условия на БФБаскетбол за домакинство на надпреварата.

Така за повторно след 2019 година „ Арена Асарел “ в Панагюрище ще одобри край на шампионата efbet Купа на България. Преди три години Левски Лукойл победи Берое в мача за купата, извършен в спортното оборудване. Този път обаче мачовете ще се проведат без аудитория, заради рестриктивните мерки, наложени от епидемиологичната конюнктура. За наслада на почитателите на баскетбола те ще могат да проследят всички седем дуела от Финалната осмица директно в ефира на телевизионния канал Max Sport 2 .

Спортна зала „ АРЕНА АСАРЕЛ “ в град Панагюрище е едно от най-модерните спортни уреди в България. Тя дава отговор на всички условия на интернационалните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за осъществяване на Световни, Европейски шампионати, Купи и Турнири от най-голям сан.

Жребият отредни в четвъртфиналите на efbet Купа на България през 2021 година да спорят:

Рилски състезател - Академик Пловдив;

Левски Лукойл - Спартак Плевен;

Берое - Ямбол;

Балкан - Черноморец.

Мачовете са на 11 и 12 март.

За полуфиналите на 13 март разпределението е следното:

Рилски състезател / Академик Пловдив - Балкан / Черноморец;

Левски Лукойл / Спартак Плевен - Берое / Ямбол.

Носителят на efbet Купа на България за 2021 година ще бъде избран на 15 март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР