Панагюрище. Председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди

...
Панагюрище. Председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди
Коментари Харесай

Председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов извая паметник на Лъчезар Цоцорков в Панагюрище

Панагюрище. Председателят на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов извая монумент на проф. доктор Лъчезар Цоцорков, на откриването на който през днешния ден се събраха стотици поданици и посетители на Панагюрище. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите . Представители на Народното събрание, на държавното управление, на локалната власт, на индустриалната общественост, на университетските среди бяха измежду формалните посетители. На събитието бяха и народните представители Димитър Главчев и Десислава Тодорова.
Лъчезар Цоцорков е един от най-видните панагюрци, огромен труженик за развиването на минната индустрия в Панагюрище и в България, филантроп на културата и огромен донор. Затова Фондация „ Цоцорков жанр ” реши да бъде вдигнат монумент на този незабравим българин, а признателно Панагюрище поддържа концепцията. По персонално предпочитание на фамилията Вежди Рашидов извая мемориала. „ Човек, който е дал толкоз доста за другите, за Панагюрище и за България заслужава да живее в паметта на хората. Радвам се, че построих облика му, духа му - това е той, в своя град, за такива хора като Лъчезар Цоцорков се вършат монументи ”, сподели в словото си на откриването Вежди Рашидов. Синът Димитър Цоцорков благодари на всички с думите: „ В този монумент, построен с толкоз гений, живее духът на моя татко ”.
Кметът на Панагюрище Никола Белишки поздрави множеството и съобщи, че делото на Лъчезар Цоцорков е горделивост за града и за България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР