Панагюрище. Наркооранжерия, маскирана като дърводелски цех, е открита от полицията

...
Панагюрище. Наркооранжерия, маскирана като дърводелски цех, е открита от полицията
Коментари Харесай

Наркооранжерия е открита от полицията в Панагюрище

Панагюрище. Наркооранжерия, маскирана като дърводелски завод, е открита от полицията в Панагюрище. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . За нея се схванало, откакто през вчерашния ден сутринта бил получен сигнал за пожар в индустриалното хале в индустриалната зона на града покрай пътя за Стрелча, където тя се е помещавала.

Незабавно към мястото били ориентирани екип от огнеборци с противопожарен автомобил, които бързо изгасили огъня. Докато гасили пожара, обаче, те се усъмнили, че постройката се употребява за осъществяване на противозаконна активност и неотложно уведомили сътрудниците си от полицейското ръководство. На мястото пристигнали криминалисти и специалисти, които открили, че навътре в постройката е обособена незаконна наркооранжерия. В две завършени лехи с размери 8 на 6 метра били открити общо 264 саксии с растения в начален стадий на развиване и с височина на стеблата сред 20 и 40 см.

При полевите наркотестове се оказало, че става дума за марихуана с доста високо качество. Помещението било оборудвано с уреди за надзор на температурата и влажността, аспирация, кварцови лампи, специфични растителни торове за стимулиране на растежа и развиването на растенията. Според проверяващия екип, направил оглед на мястото, растенията били в стадий, който допуска подготвеност за разсаждане и следващо развъждане до степен за бране и обработка на дрогата.

Наемател на помещението и причинител на незаконната активност е чужд досега на полицията 41-годишен мъж от Панагюрище. Той е арестуван в ареста за период от 24 часа. От мястото са конфискувани общо 264 стръка канабис с общо тегло малко над 1.8 кг, както и оборудването на оранжерията. По случая се води полицейско произвеждане под наблюдението на прокуратурата в Панагюрище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР