Пампорово се превръща в целогодишна дестинация, която предлага условия за

...
Пампорово се превръща в целогодишна дестинация, която предлага условия за
Коментари Харесай

Пампорово очаква своите гости през цялата година

Пампорово се трансформира в целогодишна дестинация, която предлага условия за ски, летен и конгресен туризъм . С тези думи изпълнителният шеф на " Пампорово " АД Мариян Беляков откри летния сезон в курорта. " Целта ни да станем дейни в четири сезона, а освен през зимния, е към този момент факт ", сподели още Беляков.

Един от най-старите и посещавани зимни курорти у нас регистрира постоянен растеж на туристите през последните години, като за предходната той е в размер на 12%. Сега обаче пред управлението на курорта стои амбициозната цел да го трансфорат в непрекъснато деен за българските и задграничните посетители . " В Пампорово имаме по 260 слънчеви дни в годината, което го прави едно доста положително място за развиването на туризъм ", изясни още Беляков.

Туристическият център - мястото, откъдето потеглят всички занимания в курорта
 Снимка 431820
Източник:

Първото изобретение през 2019 година е туристическият център , който не просто ще осведоми посетителите, а ще ги направлява из всички аткракции в курорта. " Това е мястото, откъдето потеглят всички интензивности в курорта - както летни, по този начин и зимни ", споделя Беляков.

Центърът е ситуиран на 3 етажа - на първия се намира осведомителната част, вторият е предопределен за деца от 8 до 12 години, а третият - за най-малките, под 8 години. В центъра всеки екскурзиант може да резервира разнообразни интензивности. От управата на курорта твърдят, че седмичната стратегия е обезпечена, даже и да ги употребяват сами без група.

Така да вземем за пример в понеделник туристите могат да изберат джип сафари, а в сряда - екскурзия по екопътека " Каньона на водопадите ". Седмичната стратегия включва още скално катерене, каране на велосипед по разнообразни по трудност направления, както и посещаване на емблематичната за региона пещера " Дяволското гърло ".

Извън непрекъснатата стратегия има още над 40 типа интензивности - като езда, пейнтбол, мотори и други.

Конгресният комплекс - новият привлекателен център за туристи в курорта
 Снимка 431742
Източник:

От тази година Пампорово има нов мощен коз в привличането на туристи - конгресен център за 1100 души, който е най-големият в региона. Pamporovo convention center е ситуиран на 2700 кв.м. повърхност и съставлява комплекс от 5 зали с друг потенциал.

Най-голяма и единствена по рода си в курорта е поливалентна зала " Родопи " със 750 места, която може да се раздели на две зали по 600 и 150. Останалите 4 зали са ситуирани в непосредствена непосредственост до огромната зала и са с потенциал от 50 до 90 места.

Конферентният център се намира в настрана крило на хотел " Перелик ", разполага със независим вход и посредством топла подземна връзка е обвързван с петзвездния хотел " Орловец ". Под залата има построени два подземни паркинга на " Перелик " и " Орловец ", а до нея има и открит паркинг. Комплексът е построен по този начин, че да е достъпeн за трудноподвижни хора.

Лято 2019 - очакване за още повече туристи
 Снимка 431818
Източник:

" Очакванията ни са още веднъж да има растеж, тъй като след всички тези нови услуги, които са основани към този момент, след вложенията в хотелите и тези изцяло в дестинацията разчитаме, че ще има още по-голям интерес ", разяснява пред news.bg Цветелина Бориславова, която е притежател на " Пампорово " АД.

Тя изясни още, че към този момент има план за развиване на цялата зона " Мечи чал ", който включва 4 нови писти . Остават и проектите за свързване с въжен превоз на Пампорово и " Мечи чал ".

" Имаме план и за лифтове, и за писти сред двата курорта, само че към момента работим по застраховане на земите, по които ще минават те. Това е една доста дълга и комплицирана процедура и ние няма да пристъпим към осъществяване на плана, преди да получим всички нужни позволения ", изясни още Бориславова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР