Пампорово. С много ски, музика и горещи емоции беше открит

...
Пампорово. С много ски, музика и горещи емоции беше открит
Коментари Харесай

В Пампорово бе открит XXI-ят Интерски конгрес

Пампорово. С доста ски, музика и горещи страсти беше открит XXI-ят конгрес на ски инструкторите Интерски 2019 в Пампорово. Спектакълът събра пред хижа „ Студенец “ повече от 1000 души. В програмата се включиха отбор „ Чинари “, деца от националното учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка “, групите Mystic и 4 Magic, както и повече от 100 девойки и момчета от Смолян, Чепеларе и района. 35-те държави-участнички в Интерски конгрес 2019 бяха показани в церемониален марш на нациите от деца от спортните клубове от района, които се спуснаха по писта „ Стената “ с националните им знамена. Умения със ски и сноуборд демонстрираха момчета и девойки от Смолян и Чепеларе в национални носии, както и гайдари от групировка „ 101 каба гайди “.
Истински възторг по време на откриването на конгреса провокира спускането на звездния тим на България с присъединяване на Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Снежана Дечева, Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.
Интерски конгрес 2019 беше открит публично от президента на организацията Ерих Мелмер . Той връчи знамето на Интерски на ръководителя на управителния съвет на съдружие Българско ски учебно заведение Петър Янков и пожела на участниците в конгреса да обменят познания, да се сплотяват и да се опитат да схванат културата на родопския край и на България. „ Интерски беше учредена преди 56 години от 4 народи. Тогава никой не предполагаше, че тя ще сплоти толкоз доста хора от целия свят, които се занимават със ски “, съобщи той По думите му главната цел на Интерски е да събира хората, да обменят познания и да се сплотяват.
„ В България има най-малко още пет планини с чудесни условия за ски, само че Пампорово е особено място, сподели вицепремиерът Томислав Дончев , който е и патрон на Интерски конгрес 2019. „ Спортът е доста значим, по тази причина влагаме в инфраструктура. През предходната година имахме четири международни шампионати, които се организираха в България. Но най-важното, когато приказваме за спорт, е да участваш, а не да го гледаш по малкия екран. Спортът е бизнес, туризъм, даже интернационална политика, а семейството на Интерски конгрес 2019 е неповторим късмет за България “, означи той.
„ Интерски конгресът в Пампорово е от извънредно огромен мащаб и това подрежда България на едно място със страни като Австрия, Швейцария, Франция, Италия и Съединени американски щати, които са от най-силните в зимните спортове “, разяснява министърът на младежта и спорта Красен Кралев . „ Доволен съм, че България съумя да завоюва подобен конгрес, конкуренцията беше много огромна, преди четири години се преборихме със Сочи и с Леви “, означи той. Министърът разяснява, че има директна връзка сред организирането на спортни събития и туризма, тъй като туристите вървят там, където вървят огромните звезди, техните инструктори, където има много положителни вести от страната. „ Трябва да промотираме България като зимна туристическа дестинация, оттам-нататък към този момент всеки курорт може да си прави лична реклама в границите на тези акции, с цел да притегля повече туристи “, сподели още той.
„ Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна опция да разпространяваме България като зимна дестинация, само че и като маршрут за целогодишен туризъм, в това число и за осъществяване на огромни настоятелен прояви “, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова . Тя поздрави домакините за сполучливата му подготовка и за въведените нововъведения в базата на националния курорт, които да дават отговор на интернационалните условия. Министър Ангелкова напомни, че поради мощната конкуренция сред страните в района е регистриран прочут спад в броя на непознатите туристи, посетили България през декември и януари, само че в това време за този интервал близо 426 хиляди туристи са отседнали в хотели с 4 и 5 звезди в страната, което е 9,4% растеж по отношение на двата месеца година по-рано. „ Министерството на туризма е сътрудник на конгреса и ще създадем всичко допустимо да популяризираме страната като маршрут освен за зимен и летен туризъм, само че и за четири сезона, през които да представяме културно-историческото си завещание, балнео- и СПА услугите, винопризводството, кулинарията “, добави тя. Министърът посочи ролята на рекламата за България и курортите ѝ, която страната и бизнесът ще създадат по време на конгреса, само че обърна внимание и върху обществените планове в програмата му.
„ Надяваме се, че с изключение на време на усилена работа Интерски конгрес ще се трансформира и във време на наслаждение, съобщи ръководителят на организационния комитет на Интерски конгрес 2019 Цветелина Бориславова „ Пампорово ви пожелава доста триумфи, да прекарате ужасно време дружно и незабравими моменти на това магично място – Родопите, люлката на античната тракийска цивилизация “, добави тя.
Програмата на Интерски конгрес включва 120 уъркшопа по другите посоки – алпийски ски, ски тичане, сноуборд, ски свободен жанр, телемарк, образование на хора с увреждания, както и над 70 лекции. За пръв път Интерски конгрес 2019 ще включи и обществена стратегия. 120 деца от Смолян и Чепеларе в затруднено финансово състояние ще бъдат обучавани гратис, а специфична дарителска акция ще обезпечи заниманията им със ски до идващия конгрес на ски инструкторите през 2023 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР