Пампорово открива ски сезона ден по-рано заради обилния снеговалеж. На

...
Пампорово открива ски сезона ден по-рано заради обилния снеговалеж. На
Коментари Харесай

Старт на ски сезона: Най-големите ентусиасти вече са в Пампорово

Пампорово открива ски сезона ден по-рано поради изобилния снеговалеж. На Снежанка снегът е над метър, а най-големите запалянковци към този момент се събраха в очакване на стартирането на лифта в 8:45 ч.

Лифт картата през днешния ден ще коства единствено 10 лв., а в събота цената ще е като миналогодишната – 62 лв.. Такава ще остане до 28 декември.

„ Не помня през последните 12-13 години да сме имали толкоз доста сняг по това време. Декември постоянно сме се мъчили да скалъпим две-три писти, с цел да стартираме. За благополучие тази година е доста по-различно и от на следващия ден евентуално цялата ски зона ще работи “, сподели Мариян Беляков, изпълнителен шеф на „ Пампорово “ АД.

Той се надява на мощен ски сезон тази година.

Министърът на туризма Христо Проданов също е в Пампорово. Той съобщи, че в курорта са основани условия противоепидемичните ограничения да се съблюдават.

„ Като цяло аз съм оптимист за идния сезон. Два са главните критерия да бъде сполучлив – първият е да има доста сняг, а вторият - да има доста туристи “, сподели той пред. бТВ.

От 29 декември в действие влизат постоянните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна въжен превоз карта 75 лв. за възрастен, 59 лв. за юноша и 45 лв. за деца.

За зимния сезон новата полудневна карта ще усили времето за каране по пистите на Пампорово с 45 минути, стартирайки от 11:45 часа до 16:30 часа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР