Паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани,

Паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, ...

Почетохме Деня на спасението.Паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот бе почетена днес пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните. От 2012 г. Денят на спасението се чества официално на 15 август.

На тази дата през 1963 г. 26-годишният д-р Стефан Черкезов спасява близо 50 души от горящ автобус, но умира от изгарянията. Известни са имената на над 130 лекари и 20 медицински сестри, загинали по време на работа. България е единствената страна в ЕС, която отбелязва паметта на своите сънародници, загинали при спасяване на хора в мирно време.

На паметника бяха поднесени венци и цветя от името на президента, премиера, кмета на София, министъра на здравеопазването, Лекарския съюз, синдикатите и признателни граждани.
Почетохме Деня на спасението (СНИМКИ) снимка #1 Почетохме Деня на спасението (СНИМКИ) снимка #2 Почетохме Деня на спасението (СНИМКИ) снимка #3 Почетохме Деня на спасението (СНИМКИ) снимка #4 Почетохме Деня на спасението (СНИМКИ) снимка #5

Източник: fakti.bg