Паметта на жертвите по време на т. нар. възродителен процес

...
Паметта на жертвите по време на т. нар. възродителен процес
Коментари Харесай

Момчилград ще почете жертвите на т. нар. възродителен процес на 25 декември

Паметта на жертвите по време на така наречен възродителен развой ще бъде почетена в община Момчилград със серия от възпоменателни манифестации и полагане на венци и цветя в памет на жервите т.нар възродителен развой. Поводът е 38-годишнината от мирните митинги против опита за насилствена асимилация на локалното население от тоталитарния режим.

 

На 25 декември ще бъдат положени венци и цветя пред паметниците на жертвите от тоталитарния режим в селата Горско Дюлево, Ауста, Нановица, Равен и Груево.

На 26 декември от 13.00 часа пред паметника на жертвите на тоталитарния режим на централния площад в Момчилград е плануван огромен възпоменателен протест. Организатор на деянията e Общински съвет на Движение за права и свободи – Момчилград. Очаква се да участват ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, народните представители от ПГ на Движение за права и свободи, кметове на общини, репресирани, политзатворници.

" Почитаме паметта на жертвите на така наречен възродителен развой, тъй като не би трябвало да забравяме онази студена зима, в която жителите на община Момчилград се изправиха против автоматите и танковете, с цел да защитят своите права и свободи. Поколенията след нас би трябвало да помнят случилото се, тъй като точно с мирните митинги в региона стартира началото на края на комунистическия режим. Дадените жертви освен се опълчиха на тоталитаризма, те са част от най-новата история на България ", декларират уредниците от общинската организация на Движение за права и свободи в Момчилград.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР