Паметникът на загиналите „в борбата с антифашизма“, който е поставен

...
Паметникът на загиналите „в борбата с антифашизма“, който е поставен
Коментари Харесай

Изрисуваха с цветовете на Украйна комунистически паметник в Борисовата градина

Паметникът на починалите „ в битката с антифашизма “, който е подложен в Борисовата градина по време на комунистическия режим, беше изрисуван с цветовете на украинското знаме. Върху монумента е изписан и текст: „ Слава на Украйна! Слава на героите! “

От посолството на Русия реагираха остро, като обявиха, че „ украинските вандали “ не ценят жертвите на „ българското антифашистко придвижване “. Всъщност не е известно каква е етническата принадлежност на създателите на акцията, защото голямата част от участниците в митингите против съветската експанзия са българи.

В профила си във Facebook от съветското посолство още веднъж се пробват да вменят на украинците принадлежност към нацизма, като споделят, че „ изключително цинично наподобява хитлеристката свастика на централната плоча на мемориала “. В реалност на плочата е изписан лежащ знак „ Z “, следва знак за тъждество, а след него е изписана хитлеристката свастика – явно не като възхвала нацизма, а като обръщение, че днешният режим на Путин и този на Хитлер са идентични.

Припомняме, в демократичните общества знакът „ Z “, който стана признак на съветските агресори в Украйна, се възприема като новата свастика и в някои страни той към този момент е неразрешен.

Изхождайки от историческата истина, фактически има опозоряване, само че то е от страна на създателите на самия монумент. Върху монумента, който е плод на подкрепяния от Кремъл комунистически режим, е сложено веруюто на Христо Ботев: „ Който падне в пердах за независимост, той не умира “. Самият Ботев обаче ясно е предупреждавал за зловредната роля на Русия в във връзка с българския народ, по тази причина потреблението на неговото слово като аксесоар към подобен монумент е поругаване на заветите и паметта му.

 pametnik_antifashizam_rashizam.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР