Паметникът на Съветската армия в София се нуждае отспешна реставрация,

...
Паметникът на Съветската армия в София се нуждае отспешна реставрация,
Коментари Харесай

Областната администрация: МОЧА се нуждае от спешна реставрация, за която е необходим демонтаж

" Паметникът на Съветската войска в София се нуждае отспешна реституция, за която е нужен ремонт и пренасяне ", оповестиха от Областната администрация. Тойне е поддържан през последните 70 години, вследствие на което са се появили пукнатини в бронзовите отливки и съществува действителна заплаха от обособяване на детайли от фигурите.

Налице са и пукнатини при свързването на частите, тежка разяждане на укрепващата железна структура и „ бронзова болест “ (меден хлорид). При това положение намонументаса вероятни съществени произшествия с жители, за предотвратяванетона коитое належащо слагането на спомагателна ограда.Предстоида бъде обявенаобществена поръчка за реституция на бронзовите фигури и барелефи, както и за правене на план за трайното им пренасяне, според решението на Столичния общински съвет, се споделя още от известието на Областната администрация.От Българска социалистическа партия упрекнаха досегашната локална власт, че е позволила разрухата и се заканиха, че ще го пазят, а от „ Възраждане ” обявиха, че паметникът е в общия организационен проект на София и не може толкоз елементарно да бъде отстранен, само че ще реагират, в случай че това се случи.

Според регионалната администрация реставрацията ще резервира художествената стойност на скулптурите, с цел да могат да бъдат изложени като експонати на място, което ще бъдеидентифицирано след обширен обзор на всички благоприятни условия.Становището на регионалния шеф на София провокира реакции в СОС. Иван Таков от Българска социалистическа партия дефинира това като „ доста дебела алена линия ” и съобщи, че те ще пазят паметника.

Деян Николов от „ Възраждане ” сподели, че доколкото знае няма процедура за унищожаване на ПСА.

Борис Бонев от ПП-ДБ-СС отхвърли коментар по отношение на ПСА с аргумента, че не е осведомен със мнението на регионалната администрация.

Юрий Яковлев вт, 15.08, 10:31 ч. до Galia, Ралица, Гергана, мен, Георги, Юрий
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР