Паметникът на Съветската армия да бъде преместен в Димитровград. Това

...
Паметникът на Съветската армия да бъде преместен в Димитровград. Това
Коментари Харесай

Димитровград поиска Паметника на съветската армия

Паметникът на Съветската войска да бъде изместен в Димитровград. Това оферират в своя декларация общинските съветници в града, оповестява Българска национална телевизия.

Местният парламент смята, че мястото на монумента е точно в построения по времето на социализма град. Предвижда се МОЧА да бъде част от общ живописен и архитектурен отбор, показващ творбите на монументалното изкуство от епохата на социализма.

Предстои декларацията по въпроса да бъде прегледана на идно съвещание на Общинския съвет.

Общинският консултант Иван Евлогиев разясни, че цялостната концепция е с изключение на Паметникът на Съветската войска да бъде изместен в Димитровград, в града да бъде отворен и Музей на социалистическото изкуство. Тази концепция зародила директно след 1989 година, като в даден интервал в реализирането ѝ са се присъединили президентът Желю Желев, Димитър Лулчев, Ренета Инджова, доцент Лозанов и други.

" Димитровград е най-живият монумент на архитектурата и културата по времето на социализма. Въпросът за внезапното му политизиране не би довело до положителни резултати ", означи Евлогиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР