Паметникът на съветската армия беше заграден с метални панели рано

...
Паметникът на съветската армия беше заграден с метални панели рано
Коментари Харесай

Ограждения за безопасност: Паметникът на съветската армия вече е с ограда

Паметникът на руската войска беше заварден с железни панели рано тази заран. Това докара до напрежение и нов политически конфликт.

„ Ние се съпротивявахме. Всичко това беше ненадейно за нас - ненадейно в 8 часа сутринта, когато всички са изтощени от напрегната нощ. Тази поръчка е безусловно противозаконна “, изясни Мая Манолова от „ Левицата “.

В региона има засилено полицейско наличие

Изненаданите хората от палатковите лагери влязоха в спор с районния кмет Трайчо Трайков. А той изясни, че паметникът се обезопасява. „ Конструктивно оборудването е рисково - има незаконно  инсталирани плочи, има разместени, има разлепени, съставлява риск за хората, които минават тук “, разясни кметът на регион „ Средец “.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Виждаме едно бутафорно решение, че паметникът е рисков. Това е монумент, който е тук повече от 70 години “, отвърна го обаче Деян Николов от „ Възраждане “.

Изследват се благоприятни условия фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната изложба

Палатките на бранителите останаха отвътре на загражденията, а от Областната администрация на София обявиха в позиция, че няма да се позволяват жители в периметъра. „ С оглед сигурността, призоваваме Общинска полиция, съгласно своите пълномощия, да отстрани противозаконните палатки “, се споделя в тяхната писмена позиция.

Снимка: Ладислав Цветков

Решение за унищожаване на паметника към този момент има, подсети столичният кмет. „ Всеки да активизира своите симпатизанти посредством паметника - това сигурно е част от акцията за локални избори “, изясни Йорданка Фандъкова. Тя съобщи още, че полиция ще пази паметника до момента в който има напрежение и заплаха от конфликти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР