Паметникът на американския президент Теодор Рузвелт (държавен глава между 1901-1909

...
Паметникът на американския президент Теодор Рузвелт (държавен глава между 1901-1909
Коментари Харесай

Събарят паметника на Рузвелт в Ню Йорк

Паметникът на американския президент Теодор Рузвелт (държавен глава сред 1901-1909 г.), ситуиран пред входа на Американския музей по история в Ню Йорк, ще бъде демонтиран. Това предложение на музея беше утвърдено от кметството, оповестява вестник The New York Times.

„ През последните няколко седмици нашата музейна общественост беше мощно раздвижена от възходящото придвижване за расова правдивост, зародило след убийството на Джордж Флойд. Виждаме, че от ден на ден и повече в света и в Съединени американски щати се обръща огромно внимание на статуите като мощни и нездравословни знаци на систематичния расизъм ", сподели ръководителят на музея Елън Фатър в изявление за вестника, съобщи организация " Фокус ".

Представителите на музея подчертаха, че демонтажът не е обвързван с личността на 26-ия президент на Съединени американски щати, а с " йерархичната комбинация " на самия монумент. В центъра на паметника е Рузвелт, който седи на кон, а двете му страни са изобразени индианец и африканец. Градските управляващи, които имат правата върху паметника, се съгласиха с предлагането на музея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР