Паметник, отдаващ признание на специфична група работещи на първа линия

...
Паметник, отдаващ признание на специфична група работещи на първа линия
Коментари Харесай

Паметник на куриерите издигнаха в Москва

Паметник, отдаващ самопризнание на характерна група работещи на първа линия по време на рецесията - куриерите-доставчици, бе открит в Москва, съобщи Ройтерс. Проектът е по задание на комерсиалните вериги " Озон ", " Перекресток ", " Азбука усета ", " Додо пица " и " Деливери клуб "

Инсталацията, дело на художника Алексей Гарикович, е висока към три метра и съставлява пълен лист ръждив метал, в който е изрязан силуетът на изправен човек. Монументът е направен от метал и бетон - материали, обичайно свързвани с градската среда и урбанистичния жанр, разясниха от веригата супермаркети " Азбука усета ".  На паметната табелка стои надписът: " На тези, които направиха самоизолирането допустима ".
" Паметникът ме прави горделив, несъмнено ", сподели куриерът Сергей Гореков, който работи за веригата супермаркети " Азбука усета ". " Никога в живота си не съм виждал или чувал да се открива монумент на куриерите. Това е ужасно ", казва той.

Над 60 хиляди куриери работиха без спиране по време на строгата карантина, наложена в съветската столица. Търсенето на снабдителски услуги се усили неведнъж по това време, в което болшинството московчани, лимитирани да си стоят у дома, разчитаха най-много на доставки от супермаркети и заведения за хранене, с цел да понижат заплахата да се заразят с ковид.

Монтирането на арт инсталацията можете да видите по-долу

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР