Паметник на свободата ще издигнат тази вечер протестиращи на Орлов

...
Паметник на свободата ще издигнат тази вечер протестиращи на Орлов
Коментари Харесай

Походът на свободата с релсата стигна София, вдигат грамада на Орлов мост |

Паметник на свободата ще повдигнат довечера протестиращи на Орлов мост.

За негова основа ще послужи релса от Свиленград, с която двама протестиращи - Огнян Христонев и Атанас Бюлбюлев - извървяха дистанцията от 330 км от Свиленград до столицата. Те кръстиха начинанието си Поход на свободата и потеглиха към София преди 5 дни. В самодейността им се включи и Анастас Гогов, който носи релсата до входа на столицата.

Паметникът на Свободата ще бъде кулминационната точка на похода на двама млади протестиращи. Според тях релсата е знак на всички празни обещания и неизпълнени задължения на това държавно управление, а и на предходните. Те напомнят и: “Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя ”. Репликата е изречена във връзка правосъдно решение за плана за Пирин.

„ Вече две години Валери Симеонов към момента не е извършил обещанието си. Релсата, която ще носим по пътя към София, е знак на празните обещания ”, споделят основателите на „ Похода на свободата ”.

За да повдигнат монумент, довечера протестиращите ще носят камъни, тухли, бордюри, плочки и други и ще създадат от тях камара по сходство на тази във Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР