Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе,

...
Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе,
Коментари Харесай

Altitude Attitude представя шест български електронни артисти на шест впечатляващи локации в Пловдив

Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки рид, Небет тепе, Сахат тепе, Братската могила. Тези шест емблематични за Пловдив местоположения ще бъдат облагородени и изчистени, с цел да се трансфорат в подиуми за шест електронни диджей сета в четирите съботи на месец септември и първите две от месец октомври. Организираната от българската медия за електронна музика,, серия събития ще показа гении както от Пловдив, по този начин и от други елементи на България, някои от които излезли от границите на страната. Стиловете ще варират из другите поджанрове на техно, хаус и диско музиката.

Всички диджей сетове и всяка локация ще бъдат снимани от земя и въздух, с цел да бъдат превърнати в шест едночасови видеоклипа, които да показват българските актьори и пловдивските места отвън страната. По самодейност на — една от водещите институции за ръководство на цифрови активи в света, основана в България, и в партньорство с Община Пловдив, шестте културно-исторически забележителности ще бъдат почистени от надписи и други замърсявания, с цел да показват по най-хубавия метод Пловдив и България посредством атрактивните видеа. Серията от събития е част от програмата “Наследство ” на Фондация “Пловдив 2019 ”, които от своя страна ще популяризират видеата в уеб страниците и обществените мрежи на партньорските ни Европейски столици на културата за 2022 — Каунас, Латвия, Нови Сад, Сърбия и столицата за 2023 Елвесина, Гърция. Така планът цели да покаже по актуален и атрактивен метод по едно и също време разнообразното и характерно историческо завещание в градската среда на Пловдив, съчетано с музика от най-новата електронна музикална сцена на България.



е един от създателите на пловдивския аудио-визуален колектив Мелформатор, който през годините провежда голям брой електронни празненства на разнообразни местоположения в града. Той е и съосновател на скандинавската празненство серия Nordic Soundscapes, която започва в София. Част от Фонотека Електрика и главен мотор на плана Altitude Attitude. Локация: Паметник на Съединението.



са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е типичен музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им план стартира като опит в студиото, с цел да се трансформира в другарство, което основава истинска и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP Cinar излезе този юни през лейбъла на световноизвестният техно диджей и продуцент Maceo Plex Ellum. Локация: Бунарджик.

От няколко години Марта Дънева или е част от берлинската сцена, пускайки в паметни клубове като Watergate, Tresor, Club Der Visionäre, като в това време не губи и връзка с България, където постоянно се завръща в Studio Elegantly Wasted, а през лятото курира и един от основните електронни фестивали в страната - Wake Up Stran-Jah. Локация: Младежки рид.



е дейна част от пловдивската сцена и диджей в празненствата на Мелформатор и Nordic Soundscapes. Тя е виновна за клубната стратегия на Wunderbaer, където показва различни електронни актьори от града. Локация: Небет тепе.

е артистичният псевдоним на Ясен Згуровски - един от пионерите на Драг културата в България. През последните години той е измежду главните лица на софийския клуб Tell Me, където съосновава една от най-дивите и обилни клубни вечери в София, We Like Kitsch, която от дълго време е позната отвън границите на столицата. Локация: Сахат тепе.



е проектант, който обича да основава футуристични статуи от бетон, а също и да прави техно и дарк диско под музикалния си псевдоним TECHNOBETON. Базиран в Щутгарт, той към този момент има издания за лейбъли като Italo Moderni, Nein Records и Bordello A Parigi, а този юни изкара ремикс и за UK ветерана Tronik Youth. Локация: Братската могила.

Всяка локация ще има собствен неповторим образен образ. За него ще бъде виновен образният актьор Петко Танчев - съосновател на креативното студио SenseLab и Мелформатор. От 2009 година насам той е създател на награждавани театрални, сценографски и интерактивни планове като удостоеното с две награди “Икар ” театрално зрелище “Четири стаи ” в Театър София или огромната цифрова апаратура CNNCTR върху фасадата на някогашния Партиен дом в Пловдив, продуцирана от One Design Week.

Партитата от серията Altitude Attitude ще бъдат с отворен вход за публиката и ще се проведат на 4, 11, 18 и 25 септември, 2 и 9 октомври.

Altitude Attitude е план на българската медия за електронна музика Фонотека Електрика. Той се реализира с поддръжката на Фондация Пловдив 2019,, пловдивската жива бира и информационен сътрудник —.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР