Паметник на кирилицата в четвъртия по големина град в Русия

...
Паметник на кирилицата в четвъртия по големина град в Русия
Коментари Харесай

Издигането на паметник на кирилицата в Екатеринбург

Паметник на кирилицата в четвъртия по величина град в Русия може и да няма . Договореното от археолога Николай Овчаров и кмета на Екатеринбург Евгений Ройзман основаване на монумента има възможност да не се случи, заради законодателни промени в локалния парламент.

Според тях градоначалникът към този момент няма да се избира директно от хората , а по предложение на преднамерено основана комисия. Ройзман обаче отхвърля да взе участие в избори по новите правила.

Той бе определен за кмет на Екатеринбург през 2013 година Ройзман не крие опозиционните си възгледи като намерено подлага на критика политиката на Владимир Путин и декларира поддръжката си за опозиционния водач Андрей Навални.

Наскоро Ройзман се срещна и с българския археолог Николай Овчаров, с който договориха основаването на третия в света монумент на кирилицата по самодейност на българската страна.

„ Беше прелестно да чуем думите му: „ Правилен е пътят на България в Европейски Съюз и нека Русия го последва в миналото “, разяснява Овчаров.

Дали Евгений Роизман  ще има пълномощия за основаване на монументи в Екатеринбург още дълго обаче не е несъмнено, защото с признатите във вторник от локалния парламент законодателни промени, кметът на града към този момент ще се избира от градския съвет от лист, препоръчан от особено определена комисия.

Самият Ройзман, чиито 5-годишен мандат изтича тази година , разяснява пред Интерфакс, че няма да се кандидатира за включване в листата, защото по думите му е ясно, че няма да бъде определен.

Решението за анулация на директния избор за кмет на Екатеринбург, който съществува от 2010 година, изкара малочислен цивилен митинг на улицата, като в него се включиха към 2000 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР