Паметник на Георги Аспарухов - Гунди бе открит в столичния

...
Паметник на Георги Аспарухов - Гунди бе открит в столичния
Коментари Харесай

Гунди вече има паметник в София

Паметник на Георги Аспарухов - Гунди бе открит в столичния парк „ Гео Милев “. Локацията не е инцидентно определена. Легендата на Левски е живял наоколо до мястото, където през днешния ден бе увековечен.

Минути преди формалната част заваля дъжд, който изобщо не уплаши стотиците последователи. Те одобриха това като явен знак, че даже небето рони сълзи за великия Гунди. Много от тях същото не успяваха да сдържат страстите си, а тъкмо в 16,00 часа, за когато бе оповестено началото на събитието, спря да вали, съобщи БГНЕС.

Паметникът е построен по концепция на фенклуб " Гунди-Редута ", осъществена от Инициативния комитет „ Привърженици на ФК Левски “, Асоциация „ Levski Family ” и най-много с помощта на хиляди донори.

Да отдадат почин на Аспарухов пристигнаха неговата сестра Лидия, брачният партньор й Димитър Каров, който е една от най-големите волейболни митове на България, племенницата му Мария и двете й деца. Сред поканените бяха и представители на няколко от огромните родни клубове, както и на Министерството на културата, Столична община и Столичния общински съвет.

Паметникът на Гунди съставлява бронзова скулптура с височина от над 2 м. и изобразява централния нападател на сините в присъщата му поза в офанзива. На табела върху монумента е изписани емблематичните думи, който Георги Аспарухов изрича пред представители на италианския Милан, които желаят да подпишат контракт с него: “Има една страна България. В нея има един тим “Левски ". В него съм се родил, в този тим ще умра ".

Да поднесат цветя пристигнаха някогашният притежател на " сините " Тодор Батков, именития бранител на клуба Николай Илиев, Живко Миланов и Елин Топузаков, който бе и единственият представител на клуба.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР