Паметник на Динко Дерменджиев-Чико ще бъде първият монумент, който ще

...
Паметник на Динко Дерменджиев-Чико ще бъде първият монумент, който ще
Коментари Харесай

Комисия ще оценява проектите за паметник на Динко Дерменджиев-Чико

Паметник на Динко Дерменджиев-Чико ще бъде първият паметник, който ще украси Алеята на славата на реконструирания стадион " Христо Ботев " в Пловдив.

Идеята е на Клуба на последователите на Ботев Пловдив, които са образували и предприемчив комитет за построяването на паметника на именития нападател. Средствата за него ще бъдат събрани от дарения измежду жълто-черните почитатели, обясниха от Клуба на последователите.

Те организираха през днешния ден среща със заместник-кметовете на Община Пловдив по спорт Георги Титюков и по просвета Пламен Панов.

От Общината чакат писменото предложение да бъде входирано в най-кратък период, с цел да може до дни да бъде образувана 7-членна комисия. В нея, с изключение на двамата заместник-кметове, ще влязат още проектант, ваятел и още трима представители на последователите. Комисията ще има задачата да дефинира най-хубавото предложение на състезанието, който ще бъде разгласен и в който всеки ваятел ще може да показа своето виждане по какъв начин би трябвало да наподобява паметника на Чико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР