Паметник на българския революционер Васил Левски е изграден в молдовския

...
Паметник на българския революционер Васил Левски е изграден в молдовския
Коментари Харесай

В Молдова вече има паметник на Левски

Паметник на българския бунтовник Васил Левски е построен в молдовския град Тараклия, обитаем най-вече с българско население. Бюстът на героя е открит пред входа на Младежкия културен център, който ще носи името на Левски. Официалното разкриване и на двата обекта е планувано за 22 септември, в наличието на вицепрезидента Илияна Йотова и други посетители от България, оповестиха от Районен съвет на Тараклия. 

Монументът е подаяние на Асоциацията на българите по света (АБС) и спонсори. Сред тях са Орденът на тамплиерите в България, ръководителят на Световния парламент на българите към Асоциацията Христо Христов, както и създателят на паметника на Левски - проф. Димитър Рашков, който не е изискал никакви пари за труда си, заяви по-рано ръководителят на АБС Младен Станев.

Освен това Общинският съвет в Русе през март тази година гласоподава да бъдат отпуснати 10 000 лв. от общинския бюджет за построяването на паметника на Левски в Тараклия. В дунавския град беше проведен и концерт в поддръжка на слагането на паметника на Апостола, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР