Паметна плоча на покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-МедетАД

...
Паметна плоча на покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-МедетАД
Коментари Харесай

Откриха паметна плоча на проф. Цоцорков

Паметна плоча на починалия ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет " АД и почетен жител на Панагюрище проф. доктор Лъчезар Цоцорков бе открита през вчерашния ден в двора на Историческия музей в града, по самодейност на фондация „ Цоцорков жанр ". Плочата е сложена върху Мемориалната стена, където стоят имената на най-изявените поданици на общината. Решението за това беше взето през май предходната година от Общински съвет – Панагюрище, по предложение на кмета Никола Белишки, като израз на най-високо публично самопризнание за проф. Цоцорков и приноса му към района.

Изпълнителният шеф на фондацията Ирина Ботева насочи вниманието на присъстващите към паметните моменти от живота на бележития панагюрец, към неговите професионални и етични правила, към жестовете на публично самопризнание. „ Благодаря на всички, че сте тук, с цел да почетем паметта на моя татко ", сподели синът на проф. доктор Лъчезар Цоцорков – Димитър Цоцорков, ръководител на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет " АД. „ Той обичаше да споделя, че смисълът на човешкия живот е да оставиш света след себе си по-добър. Няма да изброявам какво е направил за Панагюрище, тъй като вие го знаете и то се вижда от всички, а построеното ще остане и след нас. От името на нашето семейство желая да благодаря на кмета на общината и на общинските съветници, които поддържаха предлагането и подредиха името на моя татко до това на най-бележитите панагюрци. Паметната плоча е на метри от една от огромните сбъднати фантазии на татко ми – дома на Панагюрското златно богатство. Всъщност огромна част от неговите фантазии бяха свързани с Панагюрище. Споделяше тези свои фантазии с нас, неговото семейство, и беше извънредно щастлив, когато ги видя осъществени. За нас остава да продължим и надградим това, което той ни завеща. Поклон пред светлата му памет ", сподели Димитър Цоцорков. „ Не би трябвало да забравяме образеца на проф. доктор Лъчезар Цоцорков, който потвърди, че в един дребен български град могат да се вършат неща на международно равнище ", подчертава още господин Цоцорков.

Стотици близки, другари, сътрудници и сътрудници в бизнеса уважиха паметта на проф. доктор Лъчезар Цоцорков и търпеливо изчакаха своя ред, с цел да оставят цвете пред паметната плоча. Сред почелите паметта на проф. доктор Лъчезар Цоцорков бяха кметът на Панагюрище Никола Белишки, ръководителят на Общинския съвет Христо Калоянов, общински съветници, кметове на обитаеми места от общината, ръководителят на Управителния съвет и изпълнителен шеф на „ Асарел-Медет " АД инж. Делчо Николов, ректорът на Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски " проф. доктор Любен Тотев, представители на локалния бизнес, „ Ротари клуб ", „ Лайънс клуб " и доста други жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР