Паметна дата - днес се навършват 18 години от членството

...
Паметна дата - днес се навършват 18 години от членството
Коментари Харесай

Подминахме ли със снишаване 18-тата годишнина от членството на България в НАТО?

Паметна дата - през днешния ден се навършват 18 години от участието на България в НАТО. Управляващите - президент, министър председател и държавно управление, обаче пропуснаха тази извънредно значима дата за страната ни, изключително в този сериозен за Европа, а и за света миг - когато се води братоубийствена война сред Русия и Украйна, инспирирана от диктатора Владимир Путин. Както сподели през днешния ден военният министър Драгомир Заков - разкош е, че България е член на Алианса, тъй като единствено груповата защита може да ни подсигурява нашия суверенитет и сигурност.

Ето какво написа по подов днешния 29 март ген.-майор Съби Събев, първият народен представител в ЩАБ-квартирата на НАТО в Брюксел:

" 29 март 2004 г.- понеделник. На този ден България публично стана пълновръстен член на НАТО, събитието бе изключително значимо за мен. Към този миг бях народен боен представител на страната в Главната квартира на НАТО - Брюксел. Станах очевидец и участник в тържествената гала по издигането на националния ни байрак, която се състоя два дни по-късно на 02 април. Последваха напрегнати дни по консолидираното на военното посланичество на страната ни, което оглавявах, в активността на Военния комитет на НАТО и подчинените му комитети и работни групи.

Днес страната ни посреща тази годишнина в нежелано състояние с отношението и позицията си към рецесията в Украйна. България, с помощта на своя президент и държавно управление се снишава и не заема изцяло солидарна позиция към страната-жертва на експанзията, и стана изключение дружно с Унгария, от останалите съюзни страни, отказвайки да даде въпреки и минимална военна помощ на украинските бранители. В персонален проект, изпитвам позор от нелепата позиция на страната си. Незавидно е ситуацията и на хората, които през днешния ден показват страната ни в НАТО.

Независимо от всичко, да ни е честита тази годишнина, с благопожелание България да застане почтено в редицата на съюзните страни от Алианса! "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР