Пълзящ авторитаризъм видя лидерът на БСП-София Калоян Паргов в акцията

...
Пълзящ авторитаризъм видя лидерът на БСП-София Калоян Паргов в акцията
Коментари Харесай

Паргов съзря пълзящ авторитаризъм в акцията на прокуратурата в президентството

Пълзящ авторитаризъм видя водачът на БСП-София Калоян Паргов в акцията на прокуратурата, която влезе в постройката на президентската администрация. Управлението на ГЕРБ вкара страната ни в стопанска обърканост, разгласи той пред делегатите на столичната партийна конференция.

Търпението на почтените жители явно е изчерпано , уверен е социалистът. Правата на всеки човек са накърнени, когато правата на един от нас за застрашени, безапелационен бе Паргов. Според него, хората упорстват за смяна и я чакат неотложно. Те желаят правдивост и отмъщение, счита водачът на БСП-София. Държавността се разпада, счита още той.
 Акцията в президентството - опит за завладяване на властови територии
Акцията в президентството - опит за завладяване на властови територии

Адвокат Николай Хаджигенов: Свободата ни е съвсем мъртва

Припомняме, акцията на прокуратурата бе ден след изключителното изказване на президента , в което той прикани Националната работа за защита (НСО) да спре да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, като и уточни, че директно виновен за решенията кой да бъде охраняват е изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов.

Повод за изказването му беше случай, при който някогашният правосъден министър от кабинета " Борисов-2 " Христо Иванов отиде на плаж Ресенец , където е лятната резиденция на Доган, само че беше изблъскан от охранители, които не се легитимираха.

Охранителите си разрешиха да хвърлят и националния трикольор, който Иванов заби на плажа - изключителна държавна благосъстоятелност, съгласно Конституцията, член 18, ал.1 . От НСО в началото отхвърлиха да признаят, че тези гардове са техни , само че по-късно президентът Румен Радев съобщи, че защитата там е на НСО, само че разясни, че той няма надзор върху НСО . Това е станало със законодателството от 2015 година, с което за службата се анулира действителния надзор върху нея от страна на президента.

При невижданото влизане на прокуратурата в президентството бяха задържани четирима.
 Димитър Стоянов: Обиските в президентството уронват престижа на България
Димитър Стоянов: Обиските в президентството уронват престижа на България

Все още съм основен секретар (на президента) и няма причина да не бъда подобен, сподели той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР