Palo Alto Networks алармира за опасна нова зловредна програма, появила

...
Palo Alto Networks алармира за опасна нова зловредна програма, появила
Коментари Харесай

В даркуеб пространството се появи нов опасен криптокопач

Palo Alto Networks сигнализира за рискова нова зловредна стратегия, появила се в ъндърграунд форумите. Това, което отличава Rarog (кръстена на славянския огнен дух) е освен, че е многопрофилна опасност с опция за допълнение с модули и характерности, само че и цената ѝ е извънредно ниска – едвам 104 $.

Основната функционалност на Rarog е добива на Monero и други криптовалути. Тя се продава в даркуеб пространството от няколко месеца, като Paolo Alto са записали към 2500 неповторими семпли от нея, които се свързват със 161 контролни сървъра. Заедно с това, експертите рапортуват за повече от 166 000 инфектирани системи благодарение на Rarog – те са по целия свят, само че по-голямата част от тях са в Русия, Филипините и Индонезия. Програмата обезпечава и статистика за инфектираните системи и „ добитото “ посредством тях, опция за настройка на разнообразни характерности, като натовареност на процесора, опцията за възпаление на USB устройства и зареждането на спомагателни DLL библиотеки на машината на жертвата. Програмата предлага опция за свързването на инфектираните машини в ботнет, свалянето и осъществяването на в допълнение злотворен код и възобновяване на кодовата база на троянеца, тъй че да избегне детекция от антивирусните стратегии.

„ Макар и не необикновено комплицирана, Rarog обезпечава елементарен начален достъп на доста нарушители в бизнеса с поддържането на ботнети, копаещи нелегално цифрова валута. Зловредната стратегия остава относително незнайна в последните девет месеца като се изключи няколко изключения. С постоянството на високите стойности на криптовалутите, евентуално ще продължим да следим още и още фамилии от зловредни стратегии с опция за добива на цифрова валута да се появяват в Интернет “, считат създателите на отчета.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР