Пълнозърнестият хляб, както и храни като ориз и картофи, обаче

...
Пълнозърнестият хляб, както и храни като ориз и картофи, обаче
Коментари Харесай

Много Е Важно! Яжте Тези Храни За Закуска, Но Никога За Вечеря!

Пълнозърнестият самун, както и храни като ориз и картофи, обаче не е добре да се употребяват преди лягане, тъй като силата от тях не може да се усвои вярно и изразходва, заради което глюкозата постъпва в черния дроб, където се трансформира в гликоген и мазнини. Това може да докара освен до качването на нежелани килограми, само че и до съществени болести като захарен диабет и атеросклероза.

Месо

Визираме по-мазните и тежки меса. Беконът, да вземем за пример, е вид за закуска, само че не и за вечеря, тъй като е сложен за храносмилане и кара стомаха да работи дълго време, откакто сме си легнали. Същото важи и за пържолите и аленото месо, което, в случай че е употребявано във вечерните часове, може да провокира проблеми със заспиването, отичане на корема и газове.

Плодове

Плодовете са съвършени за закуска, тъй като зареждат тялото с антиоксиданти, флавоноиди, витамини, минерали, каротеноиди и фибри, които ще енергизират човек и ще му оказват помощ да се оправи с натовареното всекидневие, написа Пик. Те обаче наложително би трябвало да се употребяват независимо и то най-малко 20 минути преди главното хранене. Също по този начин не е добре да ядете плод вечер, тъй като тогава храносмилателната система работи на по-бавни обороти, затова не може да обработи фруктозата в плода и той ферментира, предизвикрайки газове и отичане на корема.

Сурова храна

Всъщност съгласно доста лекари и диетолози суровата храна - без значение дали заланчуци, или плодове, не би трябвало да участва на трапезата ни вечер. Причината е, че след 19-20 часа настава интервалът на минимална интензивност на стомаха и суровата храна употребявана по това време не може да се усвои, което довежда до процеси на ферментация и изгниване. Затова на вечеря по-добре заменете огромната купа салата с крем чорба или зеленчуци на пара.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР